avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... speþã codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

speþã codul muncii

În timp ce mă aflam în C.O. am fost chemat la serviciu telefonic pentru a avea o discuţie cu un reprezentant al consiliului de administraţie (din altă ţară, venit pentru 3 zile la firmă) despre problemele curente.
M-am prezentat, fără însă să intru pe poarta societăţii cu cardul de acces (procedură obligatorie) deoarece neavând rechemare din concediu am considerat că prezenţa mea în acea zi era neoficială.
În loc de discuţii obişnuite despre problemele curente am fost, de fapt, INTEROGAT cu privire la anumite nereguli care se derulareseră în urmă cu mai mult timp şi care aveau legătură şi cu (dar nu numai) serviciul pe care îl conduceam eu.
Mai mult, la finalul discuţiilor m-i s-a înmânat convocatorul pentru cercetare prealabilă la care trebuia să mă prezint peste 3 zile.
Am semnat convocatorul, m-am prezentat după 3 zile la cercetarea prealabilă şi urmarea a fost desfacerea contractului de muncă cf. art. 61, lit.a, cu motivarea că ''nu poate reţine apărările formulate de salariat'' menţionând că am încălcat prevederile CIM şi art. 39 al.2 lit a,b,c şi d (în CIM sunt copiate aceleaşi litere a,b,c şi d din codul muncii), motivaţie pe care o consider insuficientă atâta timp cât nu precizezază DE CE sau probele pe care le au împotriva apărării mele (normal, în fapt, pentru că nu există aşa ceva)
Întrebarea este dacă instanţa îmi poate respinge capătul de acuzare bazat pe prevederile art. 60 lit.i. cu motivaţia că deşi eram în CO, am semnat convocatorul.
Menţionez că acestea s-au întâmplat în septembrie 2003, la scurt timp după apariţia L 53, conflictul de muncă fiind şi acum pe rol.
Mulţumesc.

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara dana manea dana manea in cazul in care un salariat se afla in concediu de odihna , poate fi convocat pentru a-si formula apararile pe care le considera necesare , pentru ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Suspendare si incetare cim elam elam Buna ziua! Va rog ajutati-ma in urmatoarea problema: - am un salariat , angajat cu cim care ii expira pe data de 14.04.2013, contract care nu va mai fi ... (vezi toată discuția)