avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt calificat

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu o problema. Am aproape 50 de ani, si am sustras dintr-un supermarket un produs in valoare de 9 RON, m-au prins, au chemat politia , m-au dus la sectie si am facut o declaratie, am recunoscut tot si le-am spus ca imi pare rau, cred ca mi-au facut dosar penal pentru furt calificat, mentionez ca sunt la prima abatere. Va rog sa-mi spuneti ce mi se poate intampla, ce pedeapsa pot sa primesc? Are rost sa incerc sa vorbesc cu patronul supermarketului sa-si retraga plangerea? Ma poate ajuta cu ceva? Va multumesc
Patronul magazinului nu-si poate retrage plangerea. Fata de valoarea mica a obiectului furat nu o sa fiti trimisa in in instanta.
nu o sa patiti nimic.dar nu mai insistati pe calea asta pentru ca poate iesi urat
Va multumesc pentru raspuns, la ce v-ati referit sa nu mai insist pe aceasta cale? Sa cer sfaturi pe acest forum, sau sa incerc sa discut cu patronul supermarketului?
Sper sa nu ma intelegeti gresit, eu am vrut sa va intreb ce se poate intampla cu mine, sunt foarte nelinistit , speriat, nu pot dormi noaptea, pentru prostia mea, sunt intr-o perioada proasta, probleme cu banii, dar totusi nu trebuia sa recurg la asta, si acuma regret foarte mult. Am vrut sa stiu daca vorbesc cu conducerea supermarketului , sa-mi cer scuze, si daca isi va retrage plangerea ma poate ajuta cu ceva in cea ce priveste decizia politiei sau a procurorului, imi pare rau pentru ce am facut, am recunoscut fapta dar sunt foarte nelinistit nestiind ce ma poate astepta.
Fiind prejudiciul foarte mic, se poate dispune renuntarea la urmarire penala. Puteti sa va intelegeti si cu conducerea magazinului, împăcarea înlătură răspunderea penală.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket David111111 David111111 Buna ziua, am fost prins furand din supermarket o baterie in valoare de 12 lei. Mi s-a dat optiunea sa platesc produsul si o contraventie de 150 de lei, bani ... (vezi toată discuția)
Furt tudoradrian94 tudoradrian94 Am furat in urma cu 5 luni produse in valoare de 20 lei dintr-un magazin. Cazul nu s-a rezolvat nici acum, inca sunt suspect pentru ca nu vreau recunosc. ... (vezi toată discuția)
Am fost prins la furat, împreună cu un prieten, într-un supermarket. el mai are dosare pentru așa ceva, dar eu sunt la prima abatere. ce pot să pățesc? Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Aseară la ora 21:30 impreuna cu un prieten am fost prinsi la furat eu in valoare de 900 de lei si prietenul meu de 800 problema este ca el mai are dosare de ... (vezi toată discuția)