avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren portuar
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren portuar

Pentru a beneficia de scutirea la plata impozitului pe terenul portuar cf.codului fiscal se cere aviz de la oficiul de cadastru.Oficiul de cadastru a facut mentiunea in Cartea funciara "teren portuar" dar nu elibereaza un aviz in acest fel.Este suficient numai mentiunea in Cartea funciara de teren portuar? Cine trebuie sa elibereze acest aviz?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:28, 13 Martie 2014
Oficiul judetean de cadastru conform codului fiscal, art 257, litera j :
j) terenurile legate de sistemele hidrotehnice, terenurile de navigaţie, terenurile aferente infrastructurii portuare, canalelor navigabile, inclusiv ecluzele şi staţiile de pompare aferente acestora, precum şi terenurile aferente lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, pe baza avizului privind categoria de folosinţă a terenului, emis de oficiul judeţean de cadastru şi publicitate imobiliară;
[ link extern ]
norme metodologice :
(6) Pentru terenurile legate de sistemele hidrotehnice, terenurile de navigaţie, terenurile aferente infrastructurii portuare, canalelor navigabile, inclusiv ecluzele şi staţiile de pompare aferente acestora, precum şi terenurile aferente lucrărilor de îmbunătăţiri funciare, nu se datorează impozit pe teren, începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care contribuabilul depune cerere în acest sens, la care anexează avizul conform privind categoria de folosinţă a terenului, emis de oficiul judeţean de cadastru şi publicitate imobiliară. Prin sintagma infrastructură portuară se înţelege ansamblul construcţiilor destinate adăpostirii, acostării şi operării navelor şi protecţiei porturilor, precum şi totalitatea căilor de comunicaţie pentru activităţile industriale şi comerciale.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit florentina2 florentina2 Conform T.D.P. din 21.11.2007 a mostenit 2ha teren arabil extravilan si 900 m patrati intravilan arabil.Are 76 de ani si conform articlului 257 din codul ... (vezi toată discuția)
Impozitare teren portuar cercelnico cercelnico Am urmatoarea speta: infrastructura portuara este proprietatea publica a statului roman, concesioanta de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii -catre ... (vezi toată discuția)
Terenuri cristea laura monica cristea laura monica ce trebuie facut pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan? (vezi toată discuția)