avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri

ce trebuie facut pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:31, 21 Aprilie 2010
cerere la consiliul local pentru aprobarea noului PUZ
Sa nu exageram...prin PUZ se aproba, de obicei, un proiect de investitii cu schimbarea destinatiei terenulu (asa cum este ea stabilita prin PUG), fapt care nu impune, neaparat si schimbarea categoriei de folosinta (poti face PUZ si pentru un teren intravilan care are, sa zicem, destinatia curti constructii si se doreste sa devina, de ex, zona industriala). PUZ-ul este obligatoriu doar pentru terenurile din clasa I si clasa a II-a de calitate, a celor amenajate cu lucrari de imbunatatiri funciare, precum si a celor plantate cu vii si livezi din extravilan.

Ce aveti dvs. de facut se numeste scoatere definitiva din circuitul agricol. In functie de suprafata terenului:
a) pana la suprafata de 1 ha, scoaterea definitiva sau temporara din circuitul agricol a terenurilor agricole fara lucrari de imbunatatiri funciare, fara plantatii viti-pomicole si de clasa III-V de calitate se aproba prin decizie a directorului executiv al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala pe baza avizului oficiului de cadastru si publicitate imobiliara;
b) pentru suprafete de 1-100 ha, scoaterea definitiva sau temporara a terenurilor agricole din circuitul agricol fara lucrari de imbunatatiri funciare, fara plantatii viti-pomicole si de clasa III-V de calitate se aproba de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin decizie a directorului executiv al directiei pentru agricultura si dezvoltare rurala, pe baza avizului Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara acordat prin oficiul de cadastru si publicitate imobiliara;
c) pentru suprafetele de teren ce depasesc 100 ha, aprobarea de scoatere din circuitul agricol se da prin hotarare a Guvernului, cu avizul comun al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si al Ministerului Administratiei si Internelor. Achitarea taxelor aferente fondului de ameliorare a fondului funciar se face dupa aprobarea hotararii Guvernului.

Luati legatura cu OCPI si va spun ei unde si cu ce acte trebuie sa mergeti.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan monalisaalina monalisaalina Buna ziua, Exista vreo modalitate pt a fi in legalitate in urmatoare situatie?detin un teren extravilan si as dori sa construiesc o pensiune...cum as putea sa ... (vezi toată discuția)
Scoatere teren din circuitul agricol miroanad miroanad Buna ziua Am un teren in Domnesti pe care doresc sa construiesc. Este intravilan dar agricol. Care sunt pasii si actele necesare pentru a-l scoate din ... (vezi toată discuția)
Scoaterea unui teren din circuitul agricol ContSters57637 ContSters57637 Stie cineva cat dureaza scoaterea unui teren din circuitul agricol si care sunt pasii de urmat? Multumesc anticipat si astept cu interes un raspuns de la voi. (vezi toată discuția)