avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Imi cer sa platesc dauna provocata si reparata pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Imi cer sa platesc dauna provocata si reparata pe CASCO desi eu aveam RCA VALABIL

Buna ziua!
Va rog tare mult sa ma ajutati. acum doua luni fiind sofer la o firma conducand un tractor am acrosat un autoturism parcat din cauza conditiilor de iarna. desi aveam asigurare rca valabila proprietarul autoturismului avariat a ales sa-si repare masina pe casco iar acum cei de la casco imi cer mie sa le platesc reparatia aproximativ 6000 de lei dar eu am si am avut rca valabil la momentul incidentului. politistul mi-a dat avertisment. va rog sa ma ajutati nu am de unde sa fac rost de acesti bani si mi se pare o mare nedreptate. va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:53, 11 Martie 2014
pai nu ati facut amiabila la locul accidentului . cum s-a intocmit constatarea si apoi dosarul pentru dauna ?
dumneavoastra nu ati prezentat RCA-ul atunci la locul faptei ?

legal si de drept (pagubitul avea nevoie de masina si avea si CASCO), datorita intarzierilor provocate de societatile de asigurari virarii banilor in contul service-ului ,exista si optiunea CASCO .
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
ContSters315672, utilizator
Este o procedura standard in care asiguratorul CASCO cheama in judecata pe vinovat.Acesta poate chema in garantie sa raspunda solidar pe asiguratorul sau RCA.Litigiul se va rezolva intre cei doi asiguratori iar vinovatul trebuie sa cunoasca (prin participare) modul in care se judeca si se rezolva fapta sa.
Asiguratorul CASCO se va indrepta prin actiune de regres impotriva asiguratorului RCA. Dvs. veti fi introdus in proces in calitate de intervenient. Nu veti fi obligat la vreo plata.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli cu reparatiile MadaMadalina20 MadaMadalina20 Acum 6 luni am avut un accident,eu fiind vinovatul.Am acrosat un autoturism aflat in leasing,deci automat avand casco.Nu au fost victime,doar daune ... (vezi toată discuția)
Tocmai am fost citat intr-o speta ca intervenient shumifree shumifree Acum ceva timp am avut un accident cu o doamna, am facut amiabila i-am lasat asigurarea, sa-si faca masina pe asigurarea mea, ea avand casco, dupa care azi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ncsemil ncsemil Am fost implicat într-un accident auto cu avarii.Mentionez ca am Casco.In procesul verbal de constatare de la poliție rezulta ca am si eu o parte de vina.Nu ... (vezi toată discuția)