avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contract inchiriere spatiu
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contract inchiriere spatiu

Buna seara!Firmea mea trebuie sa faca un contract de inchiriere cu o persoana fizica pentru deschiderea unui punct de lucru.In mare,am facut un contract simplu inspirata din modele de alte contracte de acest gen.Exista ceva cerinte speciale din punct de vedere al fiscului?Cum pot eu sa platesc utilitatile si sa platesc chiria acestei pers.fizice?(ca sa fie totul corect).Este necesar procesul verbal de predare-primire al spatiului(mentionez ca este o pers. cumsecade cu care m-am inteles.)
Cel mai recent răspuns: Viviana Serni , Avocat 19:15, 11 Martie 2014
In contract stipulati ca plata utilitatilor cade in sarcina dvs,astfel va veti putea deduce cheltuiala cu utilitatile.Plata o veti face in baza contractului incheiat.
Utilitatile pot fi stabilite in sarcina firmei dvs., proportional cu cota de spatiu inchiriata sau integral (daca ati inchiriat intreg imobilul).
Semnati clauza in acest sens in contract !
Apoi incheiati, in baza acestui contract conventii cu furnizorii de utilitati, pentru a va trimite facturile pe numele firmei dvs. In acest fel veti primi facturi si achita, cheltuielile putand fi deduse din contabilitate, pe baza chitantelor ce vi se vor elibera pe firma.

Si procesul-verbal de predare a spatiului este bine sa se faca.

Vis-a-vis de fisc, este obligatia proprietarului sa inregistreze acest contract la Administratia Financiara de judet/sector a imobilului - punct de lucru, in vederea impozitarii.
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2014
Viviana Serni, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma: inregistrarea facturilor de utilitati daca spatiul este inchiriat ElenaComanescu ElenaComanescu Buna sera, Am si eu rugamintea sa imi spuneti cum se procedeaza cu facturile de utilitati daca noi am inchiriat un spatiu cu contract si facturile de ... (vezi toată discuția)
Difera plata energie dintre persoana fizica si persoana juridica rusulau rusulau Locuiesc la casa, unde la partier am spatiu comercial (bar) ,iar sus la etaj locuiesc. Cand am facut contract cu E.O.N Energie , acuma cativa ani in urma eu am ... (vezi toată discuția)
Urgent - contract inchiriere sediu firma Cstrut Cstrut Buna ziua, este legala inchirierea unui apartament (pentru sediu de firma) de catre o persoana fizica care este administrator sau asociat al firmei pt care ... (vezi toată discuția)