avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de judecata

Buna ziua,
Vreau sa ma lamuresc intr-o chestiune legata de termenul de judecata.
Pe portalul instantelor apare la rubrica sedinte, data de 09.04.2014 in dosarul meu (litigiu de munca in care eu sunt paratul ). Acesta sa inteleg ca este primul termen de judecata in dosarul respectiv? Poate nu interpretez eu bine ..?!

Intreb asta pentru ca daca este asa, am intrat in ceata in ceea ce priveste etapele preprocesuale: citarea care inca nu am primit-o, apoi posibilitatea formularii intampinarii in 25 de zile de la primirea citarii, asteptarea replicii reclamantului la intampinare si apoi fixarea primului termen de judecata.

Dupa noul cod de proc civila, nu acestea sunt etapele? ... ce se intampla daca primesc citarea in termenul legal de maxim 5 zile inainte de primul termen? Eu cand mai am timp sa formulez intampinarea pana in data procesului?. Nu de atunci ar trebui sa decurga termenul de 25 de zile pentru formularea intampinarii? Nu ar trebui duse la bun sfarsit toate etapele si apoi sa se fixeze termenul, abia dupa replica reclamantului la intampinarea depusa de mine?
Poate ma lamureste cineva in acest sens, va rog!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 21:35, 14 Martie 2014
Aveti dreptul sa solicitati acordare de termen pentru studiere intampinare si pentru raspuns la intampinare
Verificati pe portal si data inregistrarii cererii de chemare in judecata.
In mod normal ar fi trebuit sa primiti cererea si sa aveti posibilitatea formularii intampinarii.
Daca nu ati primit nici citatie, la termen va fi lipsa de procedura, asa incat instanta trebuie sa va citeze din nou.
In cazul acesta, care este procedura prin care eu solicit acest lucru?
Nu ar fi trebuit totusi ca indeplinirea acestor etape sa se faca in mod normal, fara astfel de solicitari, potrivit normelor?
Sistemul juridic nu e infailibil. Mai sunt si erori.
Va puteti prezenta la termen si solicitati un nou termen de judecata pt. a lua cunostinta de dosar, pt. a formula intampinare si pt. pregatire aparare.

Pe portal data inregistrarii este 26.02.2014 / Data ultimei modificari 06.03.2014 iar prima sedinta 09.04.2014
Problema care deasemenea o pun este si urmatoarea: eu prin lege am termen de 25 de zile pentru formularea intampinarii. Ce se intampla daca, de exemplu, primesc citarea cum spuneam mai sus, in termenul legal de 5 zile inaintea termenului de judecata, sa spunem chiar si cu 15 zile inainte?!. Nu ar trebui din acel moment sa mi se dea posibilitatea celor 25 de zile de formulare a intampinarii?
Eu inteleg ca litigiile de munca trebuie sa aiba un ritm mai rapid in ceea ce priveste solutionarea, dar totusi, unde mai sunt etapele acestea la care trebuie sa avem dreptul fiecare?

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Au trecut 40 de zile de la completarea cererii ºi nu am primit nimic de la instanþã. pot studia dosarul în arhivã? StefanescuGabriel StefanescuGabriel Buna ziua! Am depus un dosar pentru pensie de intretinere. Dupa aproximativ o saptamana, am primit o instiitare precum nu corespund articolele din codul civil ... (vezi toată discuția)
Buna seara . m-am hotarat sa deschid un proces de partaj civil ... gabr gabr Buna seara . M-am hotarat sa deschid un proces de partaj civil .m-am prezentat la un avocat iar acesta mi-a cerut toata documentatia pentru începerea ... (vezi toată discuția)