avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Consultatie referitoare la Vanzare produse de marca ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Consultatie referitoare la Vanzare produse de marca online

Care sunt cerintele legale pentru a putea vinde, online, in Romania, diverse branduri de renume (de ex: Adidas, Puma, Everlast, Nike, Lonsdale, Lee Cooper, New York etc.) cumparate din supermagazine din UK.Situatia este urmatoarea:- am firma inregistrata in UK, cumpar produsele din supermagazinele de aici, de la reduceri si primesc bon fiscal pentru fiecare produs.- am un magazin online prin intermediul caruia doresc sa vand aceste produse, numai in Romania. As dori o consultatie cu fundametare legala si care sa ma protejeze de probleme cu orice autoritati din Romania. Sunt dispus sa platesc consultatia si sa si colaborez cu un specialist in juridic pe viitor.Va multumesc si astept raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2014
Sorin_AB, utilizator
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 09:29, 15 Martie 2014
raportat la aspectele de proprietate intelectuala, vanzarea produselor in RO ce poarta marcile indicate, nu incalca, cel putin teoretic dreptul la marca avand in vedere ca dreptul la marca a fost epuizat in momentul punerii pe piata din UE a produselor sub acele marci de catre titularul marcilor sau de catre un tert (licentiat) cu acordul titularului.

pe de alta parte, trebuie vazut daca dpdv al legii romane, comertul electronic prin intermediul siteului respecta cerintelel legale (legea comertului electronic 365/2002, L 449/2003 privind vanzarea produselor, L363/2007 privind combaterea practicilor incorecte, L 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, L 8/1996 privind dreptul de autor, etc), si ce autorizatii trebuie obtinute ptr aceasta activitate.

pe forum nu se pot da consultatii juridice, astfel incat va sfatuiesc sa apelati la un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultatie referitoare la vanzare produse de marca online Sorin_AB Sorin_AB Care sunt cerintele legale pentru a putea vinde, online, in Romania, diverse branduri de renume (de ex: Adidas, Puma, Everlast, Nike, Lonsdale, Lee Cooper, New ... (vezi toată discuția)
Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri cunoscute Dragan94 Dragan94 Buna ziua am tot cautat pe net si pe acest forum si nu am gasit nimic concrect nici da nici nu. Deci doresc sa imi deschid un magazin online de haine in care ... (vezi toată discuția)
La in control al politiei economice velda velda pot vinde produse textile de diferite marci(adidas,puma) in magazin? ce acte trebuie sa cer de la furnizor pentru a fii in regula la un eventual control al ... (vezi toată discuția)