avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri cunoscute

Buna ziua am tot cautat pe net si pe acest forum si nu am gasit nimic concrect nici da nici nu. Deci doresc sa imi deschid un magazin online de haine in care sa vand branduri renumite ex: Ck, guess, nike, u.s polo, armani etc. Eu le cumpar de la distribuitori din afara sau din magazine online din afara tarii unde sunt mai ieftine am nevoie de licenta de la aceste branduri pentru a le vinde la mine pe site sau de acordul lor mentionez ca produsele sunt 100% originale. Astept raspunsuri concrete de la cei care se pricep nu vreau sa isi dea amatorii cu presupusul. Multumesc frumos si o zi buna sa aveti.=D>
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:35, 8 Iulie 2015
Nu aveti nevoie de acordul firmelor pentru a revinde ceva deja pus pe piata insa nu aveti voie sa pretindeti ca ati fi distribuitor autorizat. Important este sa aveti acte de provenienta. De asemenea asigurati-va ca sunt originale ca sa nu intrati in belele ca vindeti produse contrafacute.

Legea 84/1998 privind marcile si indicatiile geografice, republicata:
Art. 38
(1) Dreptul asupra marcii se epuizeaza, iar titularul nu poate interzice altor persoane folosirea acesteia pentru produse care au fost puse in comert in Uniunea Europeana si in Spatiul Economic European sub aceasta marca de titularul insusi sau cu consimtamantul sau.
(2) Prevederile alin. (1) nu sunt aplicabile daca exista motive temeinice care justifica opozitia titularului la comercializarea ulterioara a produselor, in special atunci cand starea produselor este modificata sau alterata dupa punerea lor in comert.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare magazin online cu produse de marca astterx astterx Buna ziua Doresc sa infiintez un magazin online pentru a vinde produse de marca achizitionate legal de la o firma din Anglia. Este vorba de produse outlet. Am ... (vezi toată discuția)
Magazin online haine firma din ue mirceabescu mirceabescu Am o mare nelamurire careia incerc sa ii gasesc solutie de cateva saptamani. Vreau sa imi deschid un magazin online de haine de firma ( Calvin Klein, Gucci, ... (vezi toată discuția)
Magazin tip outlet thebubycko thebubycko Buna ziua! A dori sa deschid un magazin cu haine exclusiv de firma (HAINE ORIGINALE 100% ).Firme cunoscute,cum sunt : (Zara,Mango, Nike, Converse, Desigual, ... (vezi toată discuția)