avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

ma confrunt si eu cu o situatie ciudata.
sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de un an de zile cu un alt barbat. Situatia face ca tot ea este cea care a intentad divort in instanta. eu miam prins sotia si in ani trecuti cu infidelitate dar de fiecare data am aflat prea tarziu. Avem si datori comune la banci, la una este coplatitor dar alte doua sunt doar pe numele meu, toate luate in timpul casatoriei.
acum vin intrebarile:
1. daca eu nu am gresit cu nimic se poate solutiona divortul.
2. am vre-o sansa sa cantig copilul in instanta, adica domiciliul copilului sa fie la resedinta mea.
3. toate taxele de judecata in urma divortului le va suporta sotia din moment ce ia a intentat procesul de divort sau mi se va inputa ulterior.
4. sotia nu mai vrea sa contribuie la cheltuielile de rata la banci, si sunt presat zi de zi de banca sa achit datoriile restante.
5. daca eu nu doresc divortul se poate solutiona si fara sa vreau eu.
6. am inteles ca mai nou in caz de copii se acorda custodia comuna, va mai trebui sa platesc pe linga si 1/3 din venituri ca si pensie alimentara daca instanta decide sa ramane copilul la adresa ei.
7. dupa toate nedreptatile dupa 11 ani pierduti din viata, am vre-o sansa sa ies in castig intrun fel sau altul.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 21 Martie 2014
1. da, se poate solutiona divortul, insa ma tem ca ati gresit cu ceva de s-a ajuns la situatia asta
2. depinde de relatiile dintre dvs ca parinti si copil (n-ati povestit nimic despre ele, deci banuiesc ca dna e o mama normala si ca dvs sunteti un tata normal), de conditiile in care va locui mama dupa divort. Daca insa iau in considerare afirmatia de la punctul 6, sansele ca locuinta copilului sa se stabileasca la dvs sunt destul de mici.
3. taxa de timbru si onorariul avocatului doamnei le va suporta dna, onorariul av dvs il veti suporta dvs sau puteti cere sa vi se plateasca cheltuieli de judecata in cazul in care castigati (ceea ce nu prea cred, insa depinde de ce cere dna in cererea de divort)
4. nu e o intrebare - insa puteti, de comun acord sau intr-un proces de partaj (de comun acord e cel mai ieftin si mai usor) sa va impartiti atat bunurile obtinute in timpul casatoriei cat si datoriile
5. da, se poate solutiona divortul
6. in plus pe langa ce? pensia de intretinere pentru 1 singur copil se stabileste la maxim 1/4 din venituri - poate fi si mai putin, depinde de veniturile dvs (spre ex in cazul in care castigati 40 000 lei pe luna, cel mai probabil nu veti plati 10 000 de lei pensie de intretinere ci o suma mai mica, raportata la nevoile minorului).
7. viata e nedreapta prin natura ei, depinde ce intelegeti prin "sa ies in castig"

Inca ceva, nu inteleg cum "eu miam prins sotia si in ani trecuti cu infidelitate dar de fiecare data am aflat prea tarziu".
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
mirebire, utilizator
noi momentan locuim la parinti sotiei. da am fost o familie normala, imi iubesc copilul desi nu sunt convis ca este conceptia mea, iar dupa divort eu ma voi remuta la parinti mei si sotia mea va ramene la aceeasi resedinta. Ea ar vrea sa se mute dar iam dat de inteles ca nu voi fi deacord niciodata sa schimbe resedinta copilului de la adresa actuala, in caz ca voi putea influenta intrun anumit fel.
in plus pe langa ce? pe linga cheltuielile de zi cu zi de intretinere si crestere si educare a copilului, fiind custodie comuna intr-o luna doua saptamani la un parinte doua saptamani la celalalt parinte...dece ar mai trebui sa platesc si pensie de intretinere....so intretin pe fosta sotie....ia doreste divortul si nu eu.
cum miam prins sotia...citind pe saituri, e-mailuri lasate deschis de catre ia , mesaje pe telefon, dar binentele nu atunci cand ar fi trebuit ci dupa o perioada mai lunga de timp.
Ati inteles gresit notiunea de autoritate parinteasca exercitata in comun. In niciun caz copilul nu va sta 2 saptamani la unul si apoi 2 saptamani la altul.
Copilul va avea o locuinta stabila, iar la celalalt parinte vine in vizita.
Nu veti putea influenta prea mult locuinta copilului in cazul in care aceasta va fi stabilita la mama.

intrebarea mea nu se referea la cum ati prins-o ci la cum adica "prea tarziu" - prea tarziu pentru ce? si ce s-ar fi schimbat daca ati fi prins-o mai devreme?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2014
mirebire, utilizator
cum miam prins sotia..(..), dar binentele nu atunci cand ar fi trebuit ci dupa o perioada mai lunga de timp.


Practic nu ati prins-o, ci ati aflat ulterior, cred ca asta ati vrut sa ziceti. Nu mai conteaza vina in divort cat rezultatul e acelasi, intelegeti-va si divortati prin acord. Interesul dvs ar trebui sa se concentreze pe copil, intelegeti-va asupra unui program de vizita.

Alte discuții în legătură

Divort, minor azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor si partaj gigi94 gigi94 buna ziua. va explic pe scurt situatia mea: acum cateva zile sotia cu care sunt casatorit de 16 ani imi spune cand eram la un restaurant ca a fasit pe ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)