avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire loc cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire loc cimitir

Am avut un frate care are un fiu. A avut un apartament si o groapa la un cimitir .Doresc sa aflu daca fiul ca mostenitor poate primi apartamentul si daca el doreste poate sa -mi lase mie groapa de la cimitir la succesiunea pe care o va face la notar .Mai am in viata si o sora ,dar nepotul doreste ca locul de la cimitir sa-mi fie dat mie. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 11:49, 26 Martie 2014
De regula locurile de inhumare din cadrul cimitirelor ,pot fi utilizate in temeiul unui contract de concesiune,incheiat cu administratia cimitirului pe diferite perioade de timp,7 25,49,ani
Fiecare administratie de cimitir prin regulament de ordine interioara prevede si conditiile si situatiile in care locurile de inhumare pot fi preluate de catre rude ale titularului contractului de concesiune-de regula prin incheierea unui nou contract de concesiune
La momentul dezbaterii succesiunii,mostenitorii pot alege sa renunute la cota ce le revine in favoarea altui mostenitor
Referitor la "groapa de la cimitir" ,anterior dezbaterii succesiunii,este necesara o informare temeinica la administratia cimitirului
geavela a scris:

daca fiul ca mostenitor poate primi apartamentul si daca el doreste poate sa -mi lase mie groapa de la cimitir la succesiunea pe care o va face la notar .

Fiul primeste apartamentul ca urmare a faptului ca este unic mostenitor si nu "daca poate primi".

Pentru a ceda concesiunea in favoarea altei persoane in primul rand trebuie ca in contractul de concesiune trebuie sa existe clauza care prevede posibilitatea transmiterii dreptului de concesiune prin succesiune legala.

Daca nu este prevazuta atunci nu il poate mosteni si nici nu il poate ceda catre alte persoane.

Daca este prevazuta atunci il poate ceda in cadrul succesiunii catre cine doreste deoarece in contractul de concesiune nu exista interdictia de a ceda concesiunea catre terte persoane.
Multumesc de raspuns.Deci la mostenire mai poate veni si altcineva ,nu numai mostenitorul rezervatar ?
Am avut un frate care are un fiu. Asa ati spus in prima postare. Asta inseamna ca la mostenirea fratelui vine fiu si eventual sotia fratelui daca este in viata. Dvs nu aveti vocatie succesorala.
Dupa dezbaterea succesiunii,mostenitorul fratelui dvs va poate dona locul de la cimitir. donatia se face autentica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghitadana ghitadana Buna ziua!Am o cunostinta care doreste sa imi lase locurile de veci,precizez ca are act Concesiune in care sunt trecuti sotul si sotia ...sotul a decedat ..eu ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci diacar diacar Buna ziua! As avea nevoie de un sfat, ce putem face sau cum sa procedam. Bunica a decedat in februarie 2012, ambii baieti ai ei sunt si ei decedati, suntem 5 ... (vezi toată discuția)