avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie la zi

in cazul in care doresc schimbarea locului de munca,iar noul angajator cere incadrarea repede se poate pleca cu demisia la zi? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 25 Martie 2014
Se poate, art.81 (7) din Codul muncii, ... dar asta daca este de acord angajatorul actual.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunțării totale ori parțiale de către angajator la termenul respectiv.
puteti pleca fara preaviz in cazul in care daca angajatorul este de acord cu acest aspect, fie in cazul in care angajatorul nu si-a executat obligatiile care ii revin in baza contractului de munca, de ex. neplata la timp /integrala a salariului.
Nu exista demisie la zi.

Fie solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie.

In cazul incetarii c.i.m. cu acordul partilor, incetarea c.i.m. se va face la data stabilita de ambele parti , fara a se acorda preaviz.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Art.81 C.mun.
...
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
si daca nu este de acord si eu parasesc serviciul actual prin demisie care sunt urmarile?
multumesc!
Daca nu respectati preavizul, inseamna ca absentati nemotivat, caz in care va poate desface disciplinar contractul de munca in temeiul Codului muncii si al Regulamentului intern.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul ... Crisu Loredana Crisu Loredana Buna ziua, Am o situatie, vreau sa imi dau demisia cu acordul partilor pentru a nu mai sta in preaviz. In cazul in care seful, nu imi aproba demisia si eu ... (vezi toată discuția)
Încetarea contractului cu acordul partilor SilviaParv SilviaParv Lucrez de 10.5 ani intr-o companie. De 8.5 ani am functie de conducere. Vreau sa imi dau demisia si sa închei contractul cu acordul partilor pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Adriana Tudorica Adriana Tudorica Am fost instiintata ca firma isi inceteaza activitatea si mi s_ a inmanat o cerere de demisie in care era specificat, cu acordul ambelor parti , ca demisionam ... (vezi toată discuția)