Buna ziua!
Am următoarea speta:
- un roman face contract de vanzare-cumparare cu un neamt si cumpara o masina.
- romanul (samsar) ii vinde masina altui roman tot cu contract de vanzare -cumparare.
Masina are actele in regula, dar are doar 2.700 km la bord. neamtu cica nu prea a folosit-o, a lovit-o, nu i-a mai trebuit asa lovita, etc.......
Acuma ca sa o pot eu inmnatricula (eu fiind romanul cumparator), trebuie sa fi fost platit un TVA intracomunitar???
Am citit pe internet ceva de genul că, daca masina are sub 6000 km rulati e considerata noua, si este nevoie sa se plateasca un TVA intracomunitar in tara de destinatie/consum, adica Romania.
si cu dovada platii acestui TVA (plata care cica se face la finante si iti elibereaza o hartie) sa merg la inmnatriculari.
Ideea este ca tot pe acelasi site am citit, ca daca masina nu este considerata noua, atunci trebuie tot de la finante sa iti elibereze o hartie cum ca, pentru acea masina nu trebuie platit TVA-ul respctiv, etc....(de asta chiar nu am auzit pe nimeni)
Este adevarat? Pentru ca nu as cumpara/o daca este asa.... nu am chef sa platesc inca niste bani, care trebuiau platiti de samsar, dar care ma opresc pe mine sa o inmatriculez..
Ati mai patit asa ceva???
Taxe
florin07
Vreau sa iau o masina din Germania inmatriculata in Elvetia. Vama este platita pt. intrarea in Germania. Mai platesc taxe si in Romania? (vezi toată discuția)