avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Este nevoie de botnita pentru rottweiler?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Este nevoie de botnita pentru rottweiler?

Am un rottweiler si nu stiu daca este obligatoriu bornita sau nu ? are aproape 3 ani e mare dar nu stiu daca este obligatoriu ? in lesa il tin tot timpu cand ies cu el pe strada . dar trebuie si bornita , ca eu mereu il plimb cu lesa sau nu e de ajuns si trebuie neaparat sai pun si bornita ce ziceti ?
Am pus o poza cu el [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 27 Martie 2014
adiut89, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bornita, nu. Botnita trebuie sa ii puneti ca rottweiler-ul e rasa periculoasa.
ORDONANTA DE URGENTA
privind regimul de detinere al cainilor periculosi sau agresivi

Art. 1.- In sensul prezentei Ordonante de Urgenta, prin caini periculosi se intelege cainii apartinand urmatoarelor rase, grupate in doua categorii, dupa cum urmeaza:
a) categoria 1: cainii de lupta si atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
b) categoria a 2-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiler, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii l
(4) Accesul cainilor prevazuti la art. 1 lit. b, precum si al exemplarelor cu potential agresiv in localurile publice, in mijloacele de transport in comun, in locurile publice, precum si in partile comune ale imobilelor este permis numai daca acestia poarta botnita si sunt tinuti in lesa de catre o persoana care indeplineste conditiile prevazute la art. 3 alin. (1
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca este rasa recunoscuta pentru agresivitate, este obligatoriu ca in spatiul public sa detina botnita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna.imi puteti spune,va rog daca exista vreo actualizare recenta ... Daniela005 Daniela005 Buna.Imi puteti spune,va rog daca exista vre-o actualizare recenta a legii cu privire la detinerea cainilor periculosi?Care sant cainii considerati ... (vezi toată discuția)
Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)