avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Cum pot sa trec din cic 1 in cic 2? Cand se va naste al doilea copil, primul are 1 an si 7 luni. Cand se depune dosarul la primarie, cand primul copil implineste 2 ani? Ce acte imi trebuiesc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:34, 4 Iunie 2014
1. In aceasta situatie, se va intra direct din CCC1 in CCC2 cu ziua urmatoare aceleia in care se termina CCC1.
Indemnizatia pentru CCC2 va favea acelasi cuantum ca si indemnizatia primita pentru primul copil.

2. Cu cateva zile inainte de a se termina durata CCC1 , veti face o cerere la angajator prin care veti solicita suspendarii contractului individual de munca pentru a intra din nou in CCC ca urmare a nasterii celui de-al doilea copil. La cerere atasati copia certificatului de nastere al copilului.

Angajatorul va emite decizia de prelungire a suspendarii c.i.m., suspendare pe care o va completa si tranmsite in REVISAL.

Cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil veti merge la Primarie unde veti completa cererea pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea celui de-al doilea copil.
Va multumesc frumos!
Buna ziua!
Referitor la trecerea din CIC1 in CIC2, citind cu atentie legea, am inleles urmatoarele:
- de la data nasterii celui de-al doilea copil pana cand primul copil implineste 2 ani, beneficiez de un supliment in valoare de 1,2 ISR, 600 lei;
- dosarul pentru CIC2 se depune cu 60 de zile inainte ca primul copil sa implineasca 2 ani sau in maxim 30 de zile de la aceasta data.
Am inteles bine?
Va multumesc!
O zi buna!
Asa este, ati inteles bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea indemnizatiei de crestere a celui de-al doilea copil tamaraligia tamaraligia Buna ziua. Am un copil nascut la 15.12.2014 pentru care beneficiez de indemnizatie in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere al doilea copil RoxanaAB RoxanaAB Buna seara, As fi bucuroasa daca m-ati putea lamuri intr-un aspect, cu atatea schimbari de legislatie nu mai stiu unde sa ma uit. Situatia este in felul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie maternitate felisana felisana Buna ziua! Situatia este urmatoarea: - mama se afla in concediul de crestere al copilului pana la 2 ani, primind indemnizatia lunara de 1.200 ... (vezi toată discuția)