avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cearta cu vecinii din cauza jocului copilului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cearta cu vecinii din cauza jocului copilului

Am un copil de 1 an si 6 luni.M-am mutat de 3 luni la bloc si vecina de sub noi se tot plange ca nu isi poate invata nepoata care nu are domiciliul aici.Imi spune sa il inchid in alta camera ca sa isi poata invata nepoata.Majoritatea timpului suntem afara si respectam orele de liniste.Zilele trecute A strigat nepoata ei la mine,in varsta de 17 ani,sa imi cumpar covor in casa si nu se mai aude asa.Ce pot sa fac ca nu mai rezist?Cum sa ii explic unui copil de 1 an jumatate ca nu are voie sa se joace,sa planga sau sa rada mai tare?Pot primi amenda de la politie?
Cel mai recent răspuns: Paula2014 , utilizator 11:57, 3 Decembrie 2014
Ati putea schimba.... tactica.
De cate ori va mai abordeaza in acest fel, oferiti-i .... un buchet de flori (de preferat si in prezenta unor alti vecini martori) sau orice alta mic atentie.
Problemele de acest gen care se intampla frecvent in imobilele de locuit in comun,trebuiesc solutionate amiabil,cu intelepciune si cu toleranta
Incercati sa asigurati o protectie fonica camerei copilului
Vecina va oferit doua solutii,sa va cumparati un covor,sa tineti copilul intr-o camera unde
sa nu mai disturbe linistea celuilalt copil ce invata.
Copilului dumneavoastra ii puteti explica,iar jocurile sa fie fara zgomot.
Eveliner a scris:
...sa imi cumpar covor in casa si nu se mai aude asa.Ce pot sa fac ca nu mai rezist

Asezati covoare pe jos si sigur se va diminua zgomotul. Si in afara de faptul ca vecinul de jos va fi mai putin deranjat si copilul dumneavoastra se va simti mai bine mergand pe covoare in toata casa si nu direct pe parchet ori gresie.

1. Poti sa explici cat vrei unui copil de 1 an si 6 luni cat vrei ca nu are voie sa arunce cu jucariile, sa tipe, sa alerge, sa planga, sa urle etc. Asta daca-ti plac monologurile. La varsta asta copii sunt practic niste bebelusi mai maricei insa in nici un caz capabili sa inteleaga in totalitate ce le spui. Asadar sfaturi de genul : "explica-i copilului sa nu mai tipe" sunt fanteziste.

2. Pana una alta in romania exista legea 61/1991 in care se spune clar :

Art. 3. - Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte [...]
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora
;

Sfatul meu: da-le "ingore" vecinilor. Este si culmea tupeului sa-ti ceara ca bebe sa nu mai faca zgomot. Toti am facut zgomot cand am fost mici, toti am plans, am ras, am tipat, am aruncat cu chestii. Asta cresc oamenii, insa se pare ca de la o varsta incolo se cam uita... Poate o intrebi pe vecina daca si-a izolat fonic camera cand a crescut al ei copil... poate i-a pus scotch la gura, l-a legat de pat sa nu mai alerge??
Pana una alta legea spune clar care sunt orele de liniste iar daca doamnei nu-i convine intervalul legal de liniste, are libertatea sa aleaga sa locuiasca la casa. Parerea mea.

Alte discuții în legătură

Zgomot in bloc arianaferseta arianaferseta M-am mutat in vara acestui an intr-un alt cartier al orasului Cluj Napoca. Am 2 copii de varste apropiate aprox 5-6 ani. Nu am probleme cu vecina de sub mine, ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)
Linistea publica-limitari gabrielaguler gabrielaguler Buna ziua, Am un copil de 6 ani si dupa ce ne intoarcem de la gradinita/lucru (cel mai devreme ora 17:00 cand vremea nu permite sa ramanem inca 1-2 ore pe ... (vezi toată discuția)