Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insarcinata si terorizata de angajator

Buna ziua,
Sunt insarcinatata in 14 saptamani si angajatorul la care lucrez nu-si indeplineste obligatiile contractuale si anume: orele peste program pe care sustine in contract ca sunt platite, salariul nu se primeste la data stabilita si mai mult de atat saptamana trecuta m-a tinut peste program toata noaptea pana la 6 dimineata, este agresiva verbal,(cu altii este agresiva si fizic) ma jigneste spunandu-mi obraznica, prost crescuta, ca sunt in curtea ei si trebuie sa fac ce mi se spune si creaza mereu tensiuni care imi pot pune in pericol viata copilului. In data de 28/03.2014 am plecat de la servici deoarece am avut dureri de burta din cauza tipetelor din motive gasite de dansa, eu nefiind responsabila de proiectul. Este foarte serios si nu mai pot tolerata un astfel de comportament. Spuneti=mi ce trebuie sa fac pentru a lucra in niste conditii de munca normale, intr-un mediu adecvat, in care sa nu existe astfel de teorizari. Un lucru foarte ciudat este ca foarte multi angajati isi dau demisia dupa prima luna, sau chiar mai devreme. Este clar ca in comportamentul angajatorului se petrece ceva straniu . As vrea sa puteti face ceva sau macar sa-mi dati un raspuns cu cea as putea face eu. Va multumesc si astept cu nerabdare un semn din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:54, 31 Martie 2014
ela david a scris:

.......sa va ganditi la un concediu medical pentru sarcina cu risc care sa acopere timpul pana la concediul prenatal.Puteti lua, inainte de nastere pana la 84 de zile (sunt 126 zile concediu pre/post natal din care 42 zile obligatirii dupa nastere).:)

Pasii enumerati de mine mai sus sunt necesari pentru obtinerea concediului de risc maternal. Neefectuarea lor atrage imposibilitatea obtinerii concediului.

Un angajator agresiv poate fi potolit fara probleme. Sunt destule parghii. Trebuie rabdare si ambitie.
Florin Cioca a scris:

Un angajator agresiv poate fi potolit fara probleme. Sunt destule parghii. Trebuie rabdare si ambitie.

Cu tot respectul, dl. Florin, o femeie insarcinata nu sta prea bine las capitolul rabdare ;), iar in ceea ce priveste ambitia de-a lupta cu un angajator cum il are alina@Gruia...offff...mai bine nu.(E vorba de timpul si enegia unei viitoare mame...)

Chiar daca se pune in discutie starea de sanatate a unui salariat, ar trebui sa se inteleaga ca trebuie sa luptam pentru drepturile nostre si nu sa ne lasam la mana unor astfel de angajatori.
@freeelis, sunt de acord cu dvs.:)Vorbim insa de oameni care nu au cunostiinte in ceea ce priveste legislatia muncii, si, care daca vor sa-si apere drepturile trebuie sa apeleze la un avocat care sa-i consilieze/reprezinte in instanta...din pacate eu nu cunosc multi voluntari, si probabil nici deschizatoarea topicului nu cunoaste :)
Ceea ce doresc eu sa subliniez este ca o buna parte a angajatorilor romani sunt precum cel descris aici.Ca sa poti lupta pentru niste drepturi, trebuie intai sa stii care sunt acelea si sa dispui de timp si energie ca sa te arunci in ..razboi.O viitoare mama nu prea are...de acea e mai sanatos pentru ea si pentru viitorul copil sa ia distanta de jobul actual prin fortarea unui concediu medical.:)
Nimeni nu poate fi considerat ca nu cunoaste legea, adagiu latin ce exprima principiul potrivit caruia se prezuma ca toata lumea cunoaste legea si nimeni nu poate fi aparat de raspundere invocand necunoasterea prevederilor ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata insarcinata mirelanicola.72 mirelanicola.72 v-as ruga sa ma lamuriti cu urmatoarea problema : cum trebuie procedat in cazul unei angajate care a anuntat ca este insarcinata? (vezi toată discuția)
Angajata insarcinata Daliborka Daliborka Buna ziua im momentul in care angajata prezinta o adev de la speciliast/medicul de familie precum este insarcinata, ulterior ce pasi trebuie urmati? se face ... (vezi toată discuția)
Instiintare itm referitor la salariata gravida predaangela predaangela Buna ziua, as dori sa stiu, daca ma puteti ajuta, care este procedura de anuntare a ITM ului in legatura cu o salariata insarcinata: ea anunta firma si noi ... (vezi toată discuția)