avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instiintare ITM referitor la salariata gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instiintare ITM referitor la salariata gravida

Buna ziua,
as dori sa stiu, daca ma puteti ajuta, care este procedura de anuntare a ITM ului in legatura cu o salariata insarcinata: ea anunta firma si noi instiintam ITM ul, sau merge la medicina muncii... exista un formular prin care se declara?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 11:08, 11 Mai 2011
OUG 96/2003
Art. 7. (1) In termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat în scris de catre o salariata ca se afla în una dintre situaţiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa instiinteze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza isi desfasoara activitatea.
(2) De la data primirii instiintarii medicul de medicina muncii şi inspectoratul teritorial de munca vor verifica conditiile de munca ale salariatei la termenele şi în conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Nu stiu sa exista un formular anume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata insarcinata mirelanicola.72 mirelanicola.72 v-as ruga sa ma lamuriti cu urmatoarea problema : cum trebuie procedat in cazul unei angajate care a anuntat ca este insarcinata? (vezi toată discuția)
Sarcina in perioada de proba irinuka2005 irinuka2005 buna seara...am si eu o intrebare la dvs...O salariata care este gravida si se afla in perioada de proba poate fi data afara de la locul de munca?Multumesc!Va ... (vezi toată discuția)
Oug 96/2003 iisis iisis Buna Desi probabil acest subiect a mai fost dezbatut in trecut, revin si intreb: Sunt insarcinata in sapt 16, azi am facut adresa catre angajator cf OUG ... (vezi toată discuția)