avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Castig proces dar fara rezultat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Castig proces dar fara rezultat

Am vandut o masina urmand ca o respectiva suma sa mi se dea dupa un anumit timp(cand avea bani respectivul) nu mi sa restituit suma urmand sa-l dau in judecata si castigand dreptul de a mi se restitui datoria,dar datornicul nici dupa 4ani nu mi ia restituit dandul si la executor dar nu are ce executa pe numele lui (totul fiind pe numele sotiei) cum as putea recupera datoria cu procesul castigat.Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 10:12, 31 Martie 2014
Buna ziua,
De regulă, in doctrină se acceptă faptul că asupra patrimoniului debitorului său, creditorul chirografar are un drept de gaj general.
Spre deosebire de drepturile reale, acestă situatie a creditorului chirografar nu reprezinta o garantie suficientă, deoarece orice micşorare a patrimoniului debitorului îl afectează direct.
In acest înţeles, creditorul poate urmări oricare dintre bunurile debitorului care se afla in acel moment in patrimoniul acestuia, indiferent dacă in momentul naşterii obligatiei acel bun nu era intrat in patrimoniul debitorului, dupa cum nu va putea urmari un bun care, desi in momentul naşterii obligatiei era in acel patrimoniu, a fost înstrăinat până in momentul urmăririi.
Altfel spus, data naşterii creanţei si cuprinsul debitorului nu prezintă relevanţă juridică sub aspectul bunurilor care pot fi urmarite de creditor deoarece el nu poate urmari decât bunurile care se afla in patrimoniul debitorului in momentul urmaririi acestora.
Formulati o actiune in justitie prin care solicitati partajul bunurilor comune ale soţilor si iesirea debitorului-Pârât din indiviziune, actiune care îşi află justificarea atât in asigurarea intereselor legitime ale creditorului-Reclamant cât si in necesitatea unei bune desfăşurări a activităţii de judecată, prin posibilitatea instanţei de a cunoaşte toate împrejurările de natură să ducă la stabilirea adevărului, reducerea numarului de procese, diminuarea cheltuielilor de judecată si evitarea unor hotărâri contradictorii.
nu are niciun venit un salariu ceva ?

puteti sa incercati sa dati de urma unor eventuale acte de instrainare ale averii debitorului Dvs, care vor putea fi revocate daca se constata reaua lui credinta.
Din pacate nu va ramane decat deschiderea unui proces privind partajul fortat, la care anexati incheierea de nexecutare emisa de executorul judecatoresc. Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unei sentinte judecatoresti straine in romania NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. Va solicit o clarificare in legatura cu un subiect care intereseaza in acest moment cel putin 100 000 de Romani aflati in Spania. Toti acestia au ... (vezi toată discuția)
Dreptul de gaj general angela23 angela23 Buna ziua, Noul cod civil mai prevede dreptul de gaj general al creditorului sau nu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Credit chirografar dll dll Buna ziua ... numele meu este DAN si am nevoie de sfatul dvs. pentru situatia in care ma aflu : In data de 09.04.2010 am imprumutat o persoana fizica ... (vezi toată discuția)