avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita??
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita??

Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 rade iar apoi am avut o perioada cand nu am mai achitat. in Noiembrie am fost la agentia BRD si am incercat sa fac o reesalonare pt credit. Am adus actele necesare si am stabili cu doamna de la agentie sa platesc suma de 250ron pe luna timp de sase luni din suma ratei initiale de 530ron. A doua zi m-a sunat si mi-a spus ca dosarul este la BRD Finance si pt a vedea ca ma tin de plata trebuie sa fac dovada timp de 6 luni a 250 ron pt a se reintoarce la BRD, iar apoi pot face reesalonarea. In tot timpul asta a platit cum am stabilit si ieri dupa a 6 rata am fost din nou la agentie. Si am primit ca dosarul din 11.03.2014 a fost declarat NEPERFORMANT. si ca o sa fie cumparat de o societate de recuperare si o sa fiu executat silit. Declaratia domnei de la agentia cand am intrebat-o ca eu am facut doar ce mi-a spus dumneaei, a fost " BRD-ul nu sa tinut de cuvant, oricum nu aveam nimic scris" :( Specific ca nu am girat cu nimic, nu am bunuri imobiliare si nici mobiliare pe numele meu. Ce pot face in situatia de fata. ??
In cazul in care creanta dvs. va fi vanduta unei societati specializate, acea societate va lua legatura cu dvs. in vederea recuperarii sumelor restante (rate mai mici si pe un termen mai lung). In situatia in care nu veti mai achita deloc sumele respective se va demara procedura executarii silite. Daca nu aveti bunuri imobile ori mobile pe numele dvs. va vor urmari veniturile salariale atunci cand veti fi angajat urmand sa instituie poprire pe conturi in vederea retinerii a 1/3 din veniturile realizate.
In dimineata asta i-am sunat pe cei de la BRD-Bucuresti, m-au intrebat ca daca am fost contactat de alta societate si ca o sa fiu executat silit. Am intrebat daca se mai poate gasi o solutie mi-au spus ca dosarul nu se mai afla la ei si ca variana e sa platesc integral suma datorata de 21500. Nu mai inteleg nimic, deoarece eu am platit cele sase rate la BRD de 250 adica un total de 1500 ron + inca doua rate pana la presupusa Reesalonare on valoare totala de circa 1000 lei. si cu toate astea eu sunt dator mai mult. Daca contractul a fost declarat NEPERFORMANT din data de 11 03 2014 atunci cum de pe 30.03.2014 am platit rata (a sasea). daca eu nu mai figurez la ei cu acel dosar.
Va rog ma puteti lamurii si pe mine. Societatea care a cumparat creanta ma poate executa silit direct fara in prealabil a stabili sa returnez suma restanta in rate? sau imi poate cere direct suma de 21500? Ce pot face in situatia asta?
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Societatea care a cumparat creanta nu va demara executarea silita direct ci va incerca sa esaloneze plata sumei restante de comun acord cu dvs. in funtie de posibilitatea financiara pe care o aveti. In cazul in care nu veti respecta acel angajament de plata, atunci vor incerca recuperarea debitului pe calea executarii silite. Deocamndata nu aveti ce sa mai faceti in acest sens, trebuie sa asteptati sa va contacteze societatea respectiva.
Multumesc! Vroiam doar sa stiu daca legea din Romania poate aproba executarea silita la un credit imediat cumparat de o societate de recuperare de la banca respectiva, sau daca poate impune sa achite integral suma.
Mi-ar conveni sa am posibilitatea sa platesc esalonat acea creanta pe un termen mai mare de timp.
Cu ce doriti dvs, trebuie sa fie si creditorul de acord. Nu poate fi obligat sa va accepte sa platiti in rate. Incercati totusi sa negociati, daca nu aveti bunuri si le oferiti mai mult decat ar putea obtine executorul prin poprire pe venituri, probabil ca vor accepta.

Alte discuții în legătură

Imprumut neperformant bob02008 bob02008 Pe data de 13 03 2013 am facut o refinantare la un credit existent. Suma totala de refinatare este de 21 000 lei. Eu am rramas cu apoximativ 10 000 lei in mana ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp incepe executarea silita? robo21d robo21d Buna ziua! Am o restanta la o banca in valoare de 370 de Ron. Restanta o am de la banca BRD,acum preluata de recuperatorii de la firma EOS KSI. Ultima zi de ... (vezi toată discuția)
Contract brd cesionat catre kredyt incasso manolamirey manolamirey Buna ziua, Numele meu este Manolache M. si ma confrunt cu urmatoarea problema: - in 2011, avand 2 co-debitori am contractat de la BRD un credit de ... (vezi toată discuția)