avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract BRD cesionat catre Kredyt Incasso
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract BRD cesionat catre Kredyt Incasso

Buna ziua,

Numele meu este Manolache M. si ma confrunt cu urmatoarea problema:
- in 2011, avand 2 co-debitori am contractat de la BRD un credit de refinantare in valoare de 42000 Ron, cu o rata de 800 lei/ luna pentru o perioada de 10 ani.
- am platit la acest credit pana in luna mai 2013, cerand bancii sa imi acorde reesalonare de rate deoarece am ramas fara nici un fel de venit. Am depus de 2 ori acest tip de cerere dar am fost refuzata.
- a urmat o perioada de liniste iar in dec 2013, am primit acasa un plic care continea o instiintare de plata de la o anumita firma , Kredyt Incasso, care solicita plata sumei de 49662,72 lei urgent mentionandu-se ca aceasta a cumparat creanta de la BRD.
- am contactat aceasta firma in dorinta de a rezolva amiabil situatia dar mi s-a impus un minim de plata de 12000 lei, intr-o singura transa
- o a 2-a scrisoare, cu titlul Avertisment de plata, mi-a fost adusa in data de 20.08.2014. De aceasta data, minimul de plata era 15906.91 lei iar suma totala de 53023.03 lei
- a 3-a scrisoare a venit in anul 2015, suma minima de plata 17000 lei, total de plata 69600 lei.
In afara de aceste 3 scrisori, primesc zilnic telefoane de la angajatii acestei firme iar incercarea mea de a plati in rate corespunzatoare venitului/ familie pe care il am, ramane fara solutionare. Mentionez ca nu mai lucrez din 2013 iar venitul net/ 4 membri ( salariul sotului, co-debitor si el ) este de 1200 lei/ luna.
As vrea sa stiu daca este normal ca suma de plata sa se majoreze atat de mult in fiecare an.
Pot fi executata silit de catre aceasta firma de recuperare creante? si daca da, pot contesta in vreun fel sau altul aceasta executare?
Exista , in cazul meu, un termen de prescriere al datoriei?

Astept raspunsurile dumneavoastra.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: manolamirey , utilizator 10:18, 7 Ianuarie 2016
Din ce spuneti, este vorba despre o cesiune de creanta de la BRD catre Kredyt Incasso. In acest caz, cea din urma societate trebuie sa respecte tot ceea ce prevedea contractul dvs. cu BRD, inclusiv data platii ratelor, dar si a dobanzilor si penalitatilor, neputand impune alte termene si alte sume de plata
Si atunci este normala/legala situatia in care ma aflu? Suntem in 2016, si in afara de cele 3 notificari altceva nu se intampla. Mereu sunt sunata si mi se impune acel minim de plata care este imposibil de achitat in conditiile in care creste pe fiecare luna. Chiar daca as incerca sa rezolv cumva...nu am ce sa vand sau unde sa cer un imprumut cu o valoare atat de mare. Nu detin casa, masina, venituri....Sa astept pur si simplu o prescriere a datoriei sau o posibila executare silita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita prin poprire asupra veniturilor desi plata creditului restant se face regulat adriana_max adriana_max Va rog dati un sfat daca se mai poate face contestatie la executare silita prin poprire asupra veniturilor sau altceva. Iata cazul : este vorba despre un ... (vezi toată discuția)
Declarare nula executare silita nechinate nechinate Buna ziua Am o sentinta definitiva de executare silita din data de 20/05/2016 ceruta de firma de recuperari creante AGIO Wierzytelnosci Plus Niestandaryzowany ... (vezi toată discuția)
Infiintare popririi multipe anastasia2015 anastasia2015 Buna ziua. Am o problema (de fapt mai multe). Acum 5 ani am facut un credit la BRD, respectiv in data de 14.02.2012, intre timp BRD a vandut creanta la EOS ... (vezi toată discuția)