avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut neperformant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut neperformant

Pe data de 13 03 2013 am facut o refinantare la un credit existent. Suma totala de refinatare este de 21 000 lei. Eu am rramas cu apoximativ 10 000 lei in mana la data aceea. din pacate din cauza unor probleme in priimele 6 luni nu am putut sa platesc decat odoua rate. . in noiembrie am fost la agentie sa fac o reesalonare a ratelor. Am adus tot ce mi s-a cerut pt asta si doamna din agentie mi-a zis ca va trimite dosarul pt analiza si ca ne vom auzi in 1-2 saptamani. Peste aproximativ o saptamana primesc telefon cum ca dosarul meu nu se mai afla la BRD si e la BRD finace trimis . Pt a mi se aproba acea reesalonare eu trebuie sa fac dovada platii a jumatate din rata timp de 6 luni pt ca cei de la brd finance sa vada ca ma tin de cuvant si dosarul sa se reintoarrca la BRD. asta am si facut ...in toata aceasta perioada ... in primele 3 luni din cele 6 stabilite de mine si doamna din agentie primeam diverse telefoane de la BRD FINANTE in legatura cu creditul ca datoria se majoreaza. eu ii explicam ca am stabilit cu brd ca trebuie sa fac dovada si ei imi spuneau ca nu se poate asa ceva. Ca nu exista asa ceva... in fine... pe 11 ianuarie primesc un telefon din partea celor de la BRD finance ca ei nu mai pot tine dosarul. De atunci nu am mai primit nici un telefon. Ma prezitnt la BRD pe 30 martie 2014 cu ultima rata si ma duc la doamna de mi-a spus sa fac timp de 6 luni dovada ca pots a platesc jumatate din rata ( Exact cum trebuia sa fie si reesalonarea, primele 6 luni jumatate din rata iar apoi reveneam la rata initiala). Dansa imi verifa contul si imi spune ca in Martie pe 11 Ianuarie 2014 cei de la brd finance au depus dosarul la BRD . In tot acest timp nu am primit nici un telefon. Si mai grav e ca pe 13 martie 2014 creanta mea a fost trecuta la CREDIT NEPERFORMANT. si ca datoria a fost vaduta unei societati de recuperare. Ce pot face in situatia asta? O sa fiu executat silit? ce presupune aceasta executare. Nu am girat cu nimic, e un credit de nevoi personale.... luat pe adeverinta de venit.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:03, 6 Aprilie 2014
Nu conteaza ce a spus respectiva doamna, vi se aplica clauzele contractuale si orice modificare a acestuia trebuie sa se materializeze printr-un act aditional la contractul initial.
Altfel, e ca si cum ati fi vorbit cu vecinul.....
Cat priveste cesionarea contractului catre o firma de recuperare, nu veti fi contactat la modul cel mai agresiv cu putinta, dar va mai dura pana se va trece la executarea efectiva a creantei.
Verificati ce scrie in contract si daca imprumutul devine exigibil dupa neplata unui nr. de rate (Exigibil = scadent, adica va trebui sa dati toti banii odata ramasi din imprumutul nerambursat + dobanzi, penalizari, cheltuieli).
Repet nu am proprietati, nu am terenuri, nu am actiuni, nu am conturi bancare...nu am masina ... nu am absolut nimic pe numele meu. In cazul asta ce se poate intampla ??
Veti avea poprire pe salariu sau nici salariu nu aveti ?
ba da am salariu. si cat vor opri din salariu daca ar fi de ex de 1000 lei.? dupa cat timp se prescrie datoria ?
poprirea va fi de 1/3 din salariu, datoria nu se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita?? bob02008 bob02008 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 13.03.2013, in valoare de 21 000 lei, nu am girat cu nimic, ulterior am ramas fara serviciu, am platit 1-2 ... (vezi toată discuția)
Credit declarat exigibil marietapetre2005 marietapetre2005 Buna ziua.Ca toti ceilalti am aceeasi problema cu un credit.Nu am mai putut plati rata integral.Banca a trimis scriosare catre angajator pt poprire pa salariu ... (vezi toată discuția)
Somatie firma de recuperari creante Bianca C. Bianca C. Am contractat un imprumut la BRD in 2006 in valoare de 26.000ron.,iar din cauza dobanzilor majorate,comisioanelor introduse ulterior(comisioane care nu sunt ... (vezi toată discuția)