avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare separata apa parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare separata apa parter

Buna ziua , stau intr-un bloc cu 4 etaje , o singura scara la parter. Din 10 Familii multe nu vor sa se contorizeze separat la apa (le vin zilnic copii , nepotii spala masinile cu furtunul tras de la etaj etc.) eu m-am cam saturat s platsc ce consuma altii si ma gandeam sa ma contorizez singur. .
Daca ma contorizez singur la apa rece suma paltita va fi mult mai mare decat daca ar face toata lumea treaba asta , asta este.
Intrebarea mea e daca peste 2-3-10 vor dori cei deasupra ca ar fi cazul sa se contorizeze separat la apa rece, pot sa refuz trecerea noilor tevi de apa prin apartamentul meu ?
De cativa ani se discuta despre asta in bloc si vad ca majoritatea se fofileaza.
Sper ca am fsot destul de explicit in cle scrise mai sus .


Cel mai recent răspuns: LucianMarian84 , utilizator 22:15, 3 Aprilie 2014
Instalarea apometrelor de apa rece /calda,se realizeaza in fiecare proprietate direct din alimentarea generala inainte de consumator
Daca asociatia de proprietari prin acordul majoritatii proprietarilor nu inteleg sa dispuna contorizare individuala,dv faceti un efort financiar fara finalizarea dorita,deoarece nu va vor fi luate in evidenta indexul apometrelor
Nu inteleg de ce nu mi-ar fi luat in evidenta indexul apometrului din timp ce din cloana principala de apa s-ar trage o teava cu un apomentru la mine in apartament. Am mai auzit de cazuri in care doar un locatar sa contorizat la apa. Plus am avantajul ca stau la parter , nu intru la nimeni in casa . Intrebarea mea era , daca fac sacrificiul material si ma contorizez singur (fiindca majoritatea nu vor) pot sa-i refuz pe cei de deasupra mea cand si daca or sa doreasca vreodata sa se contorizeze si ei , refuzand trecerea tevilor lor prin apartamentul meu ?

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
elga50, moderator
Cum sa va contorizati singur, sa faceti bransament separat si contract separat cu firma furnizoare de apa??
Si daca puteti realiza acest lucru, nu aveti dreptul sa interziceti trecerea coloanelor de apa sau caldura catre restul apartamentelor, sunt parti comune!!

Legea 230/2007 Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.


Exact , vreau bransament separat , nu vreau sa mai platesc "la comun" . Eu nu vreau sa impiedic nimic , tocmai ca spre exemplu cei de deasupra mea sunt indiferenti , au spus ca ei nu vor sa-si mai faca deranj si ca nu se merita ca mai bine e la comun.
Toti locatarii avem centrale de bloc , eu vorbesc strict de apa rece.
Vreau sa dau cateva mii de lei sa ma contorizez singur din cauza indiferentei celor de deasupra iar d-voastra imi spuneti ca daca ei se trezesc intr-o zi ca vor si ei sa se racordeze separat la apa rece sunt obligat sa accept teava/tevile lor sa-mi treaca prin casa si sa-mi stric pardoseala , mobila ?

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
elga50, moderator
De ce tineti sa va faceti bransament si nu va puneti apometre cu totii? Este mult mai ieftin.

Alte discuții în legătură

Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Bransament apanova cristianfluturas cristianfluturas bloc cu 2 scari ( 19 ap.pe scara ) si fiecare scara avind asociatie de prop. apanova refuza sa instaleza la scara 2 apometru si inregistreaza consumul pe tot ... (vezi toată discuția)
Proprietarul plătește apa rece cât înregistrează apometrul ... Magie1 Magie1 Proprietarul plătește apa rece cît înregistrează apometrul din apartament,pe scara sa înregistrat pierderi de 140 MC de apa și asociația vrea să ... (vezi toată discuția)