avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda Ratb
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda Ratb

buna ziua,
in data de 09.03.2013 am fost opripta si legutimata de catre doi controlori ratb pe linia tramvaiului 5. dupa ce au verificat suma pe care o aveam pe cardul electronic mi-au spus ca urmeaza sa ma amendeze deoarece eu nu am validat cardul. le-am explicat civilizat faptul ca il validez la fiecare calatorie pe care o efectue. ajunsi in apropierea capatului de linie toata lumea a coborat eu ramanand aingura cu cei doi indivizi in vagon. i-am rugat in primul rand sa se legitimeze si ei la randul lor fapt pt care cu greu mi s-a raspuns si evident doar un singur individ a facut asta fluturandu-mi la propriu legitimatia in ochi si cel de-al doilea continua sa imi spuna ca trebuie sa achit 50 de lei pt amenda.
cand le-am spus ca ar fi civilizat sa coboram deoarece nu mai ramasese nimeni in tramvai si le-am spus ca nu au nici un drept sa ma sechestre au inceput sa imi tot repete de amenda eu spunandu-le ca nu le voi da nici un ban. dupa ce au terminat de completat procesul verbal le-am spus ca refuz sa il semnez si atunci surpria a fost si mai mare cand domnii au refuzat sa imi inmaneze actul.
as dorii sa fac o cintestatie impotriva acestora insa neavand nici un act doveditor ce as putea face. stiu doar atat ca ei mi-au dat amenda si ca este trecuta pe CNP-ul meu si in cazul in care ar trebui sa o platesc unde o voi face si pe ce baza?
va multumesc si asteot un raspuns urgebt din partea dumneavoastra pentru a ma putea duce sa fac aceea plangere.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 11 Martie 2013
Numai in baza exemplarului PV ,in termen de 15 zile de la comunicare ,daca apreciati ca detineti probe/martori care sa demonstreze netemeinicia aspectelor constatate si consemnate in sarcina dvs,puteti formula plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
De platit se poate numai in baza documentului la oficiile postale sau la sediul unitatii
buna ziua,
multumesc pt raspunsul dumneavoastră. si in cazul meu neavand pv nu am cum sa demonstrez ca am luat acea amenda? potrivit noilor legi amenzile se pot trece pe CNP-ul fiecarei persoane , se aplica la impozit. in cazul meu nu detin nici o proprietate asa ca nu as vedea la ce impozit se poate aplica.
va mulțumesc inca o data dar suunt convinsa ca pot face o plangere atata timp cat inregistrarea este facuta pe codul CNP. acest lucru o sa il aflu in momentul în care voi merge la sediul lor social. asa am fost sfatuita de casierele Ratb pt a afla daca exista sau nu amenda
Daca primiti procesul-verbal, atunci contestaţia se depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.

Corpul de control RATB este format din echipe de 2 - 3 controlori, în ţinută vestimentară tip (gris-bleumarin), imputerniciţi să constate şi să sancţioneze contravenţiile din mijloacele de transport în comun, pe întreaga durată a prestaţiei efectuată de RATB.

Acestia se legitimează cu delegaţia nominală şi insigna de control cu număr de serviciu şi sunt obligaţi să înmâneze contravenientului identificat dovada de constatare (în baza Hotărârii nr.156/2001 a Consiliului General al municipiului Bucureşti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb elenapopa43 elenapopa43 Astazi mi s-a cerut cardul Ratb in tramvai de trei persoane care cred ca sunt controlori. Nu s-au legitimat, dar cu toate acestea le-am inmanat cardul cu ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb MmariaM MmariaM Buna ziua. Am fost prinsa de controlori in autobuz. Ne-am dat jos si acolo era un echipaj de politie. M-am legitimat la politie NU si la controlori, cu nume, ... (vezi toată discuția)