avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

credit ipotecar

Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i lui apartamentul si implicit ratele cum pot iesi din contract pentru a nu ma trezi ca alte surprize?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:46, 12 Martie 2013
In niciun caz. Doar daca banca va fi de acord sa renunte la calitatea dvs de debitor, dar va garantez ca nu o va face, decat daca sotul/fostul sot aduce pe altcineva in locul dumneavoastra, ca si fidejusor, iar acea persoana are venituri cel putin egale cu ale dvs.
Dvs ati semnat si v-ati obligat sa garantati, pana la momentul achitarii integrale a tuturor sumelor datorate de imprumutat creditorului, cu toate bunurile dvs prezente si viitoare. Ati renuntat si la beneficul de diviziune si de discutiune.

Decizia unilaterala a co- platitorului de a renunta lag arantarea creditului nu este opozabila bancii decat daca - imprumutatul propune iar banca accepta inlocuirea garantiei personale si daca sunt indeplinite in totalitate conditiile legale de constituire si inregistrare a noilor garantii.

Sunt conditii cumulative si trebuie intrunite cumulativ.
Ce urmariti? Sa nu ajungeti datoare? Sa va puteti recupera datoria daca acel credit ramane neplatit? Sa nu mai aveti credit ipotecar? (Ultima, mai greu de indeplinit).
Buna ziua. Eu lucrez in banca si va raspund in acelasi fel ca si dnii avocati. In continuare nu sunteti exclusa in urma divortului de la plata ratei. Trebuie sa prezentati bancii hotararea de divort si exista o mica portita : vedeti la cat de incadreaza dl cu venitul singur si cat mai este de achitat pana ce se ajunge la suma la care se incadreaza dl fara a aduce un alt codebitor.In acel moment stiti cat aveti de achitat catre banca sa puteti iesi ca si coplatitor sau sa aduca un alt codebitor sotul care sa aiba aceleasi venituri ca dvs.
Sunt banci care nu (re)finanteaza independent de incadrarea in limite. Mai mult, iesirea unui codebitor nu ajuta banca in niciun fel, ea avand o garantie in plus ca face profit daca sunt 2, 5, 17 codebitori.
Nu spun ca nu se poate...

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Contract de credit - garant real sau personal Caliopy Caliopy Buna seara. Sunt casatorita din 2008 fara conventie matrimoniala de bunuri. Sotul meu doreste sa faca credit imobiliar dar individual fara codebitori, Banca a ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)