avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Esecutare silita
Admite cererea de esecutare silita
Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de X, pentru creditoarea B si privind pe debitoarea Y. Încuviinţează executarea silită in toate modalitatile prevazute de lege, până la concurenţa sumei de 30.000,00 lei, datorată în temeiul titlului executoriu reprezentat de contractul de credit ..., la care se adaugă cheltuielile de executare. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Prezenta încheiere poartă următoarea formulă executorie: ,,Noi, Preşedintele României, Dăm împuternicire şi ordonăm executorilor judecătoreşti să pună în executare titlul: contractul de credit nr..., pentru care s-a pronunţat prezenta încheiere de încuviinţare a executării silite. Ordonăm agenţilor forţei publice să sprijine îndeplinirea promptă şi efectivă a tuturor actelor de executare silită, iar procurorilor să stăruie pentru ducerea la îndeplinire a titlului executoriu, în condiţiile legii.’’ Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi,
Document: Încheiere finală (dezinvestire) ianuarie 2014
Mentionez faptul ca acest credit a fost facut in 2007 si rifinanziat in 2010 cand eram casatorita.Sunt div. Dupa 3 luni...Am 2 copii in crestere si educare...sunt plecata din tara de 3 ani cu copii...In Romania am inca un Contract de inchiriere pentru un apartament ANL pana in 2015...Cu mobila inauntru
Ce imi pot lua?.. in strainatate sunt in somaj si nu am bunuri.... ce se poate intampla??? Cand se prescrie aceasta datorie??? De ce am fost data in judecata numai eu si fostul sot zice ca el nu are nimic, creditul a fost facut numai pe numele meu... Am vazut prin cercetarile facute de legea DiaconuȘ dc. fac dovada ca sunt unic intretinator al celor 2 copii minori, fostul sot neplatind niciodata pensia alimentara, ca nu am bunuri si nici servici, aceasta hotarare se poate suspenda??? Ce inseamna dezinvestire?
Va multumesc anticipat si din suflet tuturor celor care imi pot raspunde!!!



Cel mai recent răspuns: Micmlp , utilizator 22:29, 4 Aprilie 2014
creditul a fost facut numai pe numele meu..


In situatia in care sunteti titulara de credit este temeinic si legal ca in cazul in care nu ati restituit integral creditul,creditorul sa demareze procedura de recuperare debit
Cand se prescrie aceasta datorie???

La staruinta creditorului,procedura de executare silita se poate derula pe parcursul mai multor ani,fiecare act procedural incheiat avand drept consecinta intreruperii prescriptiei si reluarea concomitenta a unu nou termen de prescriptie
Daca apreciati ca detineti motive intemeiate puteti formula contestatie la executare
Ce inseamna dezinvestire?


Noul Cod Procedura Civilă
Efectele hotărârii judecătoreşti
Art. 429
Dezînvestirea instanţei
După pronunţarea hotărârii instanţa se dezînvesteşte şi niciun judecător nu poate reveni asupra părerii sale.


Din momentul pronuntarii sentintei, acel judecator/complet de judecata nu mai are niciun drept de a mai executa vreun act de judecata in acea cauza.

Multumesc mult!!!... Primaria cu care am contractul de inchiriere imi spun ca nimeni nu are dreptul sa intre in casa dc. nu este nimeni acolo. Au dreptate??? Ceea ce este in casa nu valoreaza nici 10% din datorie. Ce pot face? Eu am stat linistita pt ca am renuntat la pensia alimentara pt. a plati fostul sot aceste rate, dar cum trebuia sa ma atept (ca doar nu l-am lasat de bun). Intelegerea era ca eu ma ocup de cresterea si educarea copiilor fara ai cere nimic, iar el plateste ratele la banca. Intelegere nerespectata evident, dar putinele lucrusoare care sunt in casa sunt amintirile noastre si speram impreuna cu copii ca atunci cand contractu de chirie al apartamentului poate reusim sa-l cumparam... nu stiu, visam toti cu ochii deschisi!!! Acum toate visele noastre s-au naruit, eu copii mi-i cresc si m-i educ asa cum cred de cuviinta: in strainatate, toti 3 , ei la scoala eu muncesc, nu muncesc, dar oricum o ducem mai bine decat in Romania. Acum trebuie sa traiesc cu frica ca dc.o data la 2 ani venim in tara ne putem trezi cu executori? intrebarea este: pot intra in apartament, dc. nu este proprietate personala? Pot atinge contractul de inchiriere? Inca o data incredere avuta in fostul sot ma poarta la ruina!!! Va multumesc pt. raspuns!!!
Imi cer mii de scuze ca am uitat sa salut mai intai, se pare ca uit si de bunele maniere cu aceasta poveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters140523 ContSters140523 Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de X, pentru creditoarea si privind pe debitoarea ME. Încuviinţează executarea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna aceasta solutie a instantei? Egnar Egnar Am un contract de inchiriere incheiat la circa financiara pe 6 ani, intre mine si propietarul care intre timp a vandut casa dupa 9 luni .Noul propietar ma ... (vezi toată discuția)
Poprire dupa 10 ani maralex maralex Salut, acum cateva zile am primit un email de la banca unde am cardul de salariu in care zicea ca am conturile blocate din cauza unei popriri pentru o datorie ... (vezi toată discuția)