Buna ziua,
Sunt noua pe acest forum si am ajuns aici pentru ca am nevoie de ajutor. La sfarsitul lunii martie, mi s-a pus in vedere sa plec de la locul meu de munca. Motivele invoicate nu aveau legatura cu eficienta muncii mele si nici cu motivele reale: le comunicasem ca doresc sa am un copil si atunci au gasit repede solutia. Au angajat un tip cu mai putin de jumatate din salariul meu, deci au impuscat 2 iepuri dintr-un foc.
Nu are rost sa ma comentez pe seama acestui aspect si nici pe seama prostiei mele, de a-mi semna demisia, ca as fi putut sa-i dau in judecata foarte usor si sa castig...
Ideea e ca la o luna dupa ce mi-am semnat demisia mi-am dat seama ca am ramas insarcinata si am cam intrat in panica! Inca sunt in cautari si interviuri, perioada de preaviz de 30 de zile a expirat si, din cate stiu, trebuie continuitate 12 luni pt a beneficia de indemnizatia pt nou nascut.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa am continuitate si sa pot beneficia si de spitalizare la nastere, si de indemnizatie. Cartea de munca nu o pot plasa deocamdata nicaieri...
Astept un raspuns, pentru ca sunt cam panicata...
Multumesc mult pentru ajutor. O zi frumoasa.
Se ia in considerare si venitul din contractul de mandat, trebuie sa te inregistrezi la administratia financiara de la domiciliu la platitor de impozit pe venitul din activitati independente.
Am revenit, pentru ca am, in continuare, nevoie de sfatul cuiva avizat si nu stiu pe cine sa intreb.
Asa cum va spuneam, am reusit sa pun cartea de munca pe firma unui amic, pt 2 luni, incepand de la 1 mai 2009. Precizez din nou, ca ultima zi de munca in CM este 25 aprilie 2009. Pe CM mi-a pus salariul minim pe economie.
Intre timp, am reusit sa ma angajez, dar cu contract de mandat, nu de munca.
Va rog mult sa ma sfatuiti cum sa procedez ca sa obtin indemnizatia pt crestere copil. Unii ma sfatuiesc sa pastrez CM la firma amicului, pt a fi sigura ca primesc indemnizatia. Insa deocamdata nu castig deloc si trebuie sa-i platesc taxele.
Astept raspunsul vostru cat mai detaliat. Multumesc mult pt ajutor.
Am si eu o intrebare, sper sa fi nimerit topicul bun. Sunt insarcinata in 32 de saptamani si as dori ca cele 126 de zile de concediu prenatal si postnatal sa le iau dupa ce nasc, pentru ca am nevoie de bani mai multi dupa nastere si nu acum.
Medicul de familie mi-a spus ca nu imi mai poate da concediu medical dupa 7 luni si jumatate pentru boala obisnuita sa spunem, ci trebuie sa intru obligatoriu in prenatal. Eu am dreptul la 17 zile de concediu de odihna pe care ma gandeam sa le iau incepand cu 1 iulie, ceea ce inseamna 3 saptamani, dupa care pana la 5 august sa imi iau medical pe boala obisnuita. Mentionez ca nu am avut decat 5 zile de medical, colica renala.
Ma intereasaza daca ceea ce spune medicul de familie este corect, si care ar fi legea care interzice acordarea concediului medical dupa 7 luni si jumatate si acordarea obligatorie a prenatalului pt orice boala.
Somaj
angelica82
Buna ziua.Am lucrat la o firma din 01/12/2003 pana la 17/11/2008 (mi s-a suspendata cartea de munca pentru intrare in concediu crestere copil 2 ani).Firma a ... (vezi toată discuția)