avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - program de vizita copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - program de vizita copil minor

am si eu o intrebare ,sunt casatorit avem un copi de 2 ani si 2 luni iar de 1 an si 6 luni nu mai suntem impreuna eu de 9 luni sunt plecat din tara acum sunt in tara pentru 3 sapt iar sotia nu vrea sa dea copilul lucru care pana acum nu sa intamplat ,mentionez ca a parasit domiciliul conjugal si locuieste la parinti undeva la 20 de km de bucuresti ,,,,ce pot face sa-mi iau copilul pentru cateva zile ? multumesc
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:33, 10 Aprilie 2014
Nu veti reusi decat cu vorba buna pt ca nu aveti timp sa obtineti o hotarare judecatoreasca.

Incercati sa ii explicati ca amandoi ii sunteti parinti, ca atat dvs, cat si copilul aveti dreptul sa petreceti timp unul cu altul, ca nu ii folosete la nimic nici ei si nici copilului sa nu va vedeti.

Incercati sa aveti martori la aceste discutii.

Explicati-i si ca nu vreti sa luati copilul, ci doar sa il vedeti cateva zile la rand, eventual in prezenta mamei pt ca minorul este mic si nu cred ca va cunoaste astfel incat sa poata ramane singur cu dvs.
Situatia va persista iar incertitudinea dumneavoastra nu poate conduce decat la:
1. Stabilire de comun acord asupra drepturilor de vizită, intretinere si altele asemenea ce țin de autoritatea parintească. Se poate consemna intelegea dumneavoastră prin intermediul mediatorului și notarului ori prin intermediul instantei de judecata, în toate cazurile și în măsura în care doriți asigurări privind respectarea acestei înțelegeri.
2. In caz de neintelegere, instanta de judecata poate hotărâ în interesul minorului.

am vorbit si i-am explicat totul problema este ca ea incearca sa profite de copil pentru a fii impreuna cu mn iar eu nu-mi doresc acest lucru iar copilul sa stiti ca este foarte foarte atasat de mn chiar dak are o varsta mica si am mai stat impreuna chiar si o sapt.
In aceste conditii, avand in vedere lipsa de comunicare cu sotia, precum si luand in considerare faptul ca dvoastra nu va mai doriti o relatie cu aceasta, poate ar fi mai bine sa transati intreaga situatie pentru a evita ca pe viitor copilul sa fie folosit ca moneda de schimb intre parinti.
Ca atare, in conditiile in care casnicia dvoastra nu mai poate continua, atunci aveti posibilitatea desfacerii casatoriei pe cale amiabila (in fata unui notar) sau in fata instantei de judecata, cand veti putea obtine exercitarea autoritatii parintesti in comun precum si dreptul de vizitare prin pastrarea legaturilor personale cu minorul, luand la domiciliul dvoastra, dar si in vacante/concediul dvoastra, conform unui program bine stabilit. In urma unei hotarari judecatoresti sotia va fi obligata sa respecte programul stabilit.
Anterior trebuie sa parcurgeti etapa privind informarea asupra avantajelor medierii.
Faceti dosar pentru vizita, divort, incercati inainte sa va intelegeti.
Depinde cum ati tinut legatura cu copilul in ultimele luni, ce face copilul zilnic (daca merge la gradinita etc.), cum si cat ati vizitat copilul inainte, unde...

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita copilului minor viodascalu79 viodascalu79 Sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor in data de 25.09.2014. Nici unul din noi a solicitat divortul dar de la acea data i-mi permite sa ma ... (vezi toată discuția)
As avea nevoie de un sfat legal privind custodia/incredintarea/domiciliul unui minor ContSters318451 ContSters318451 Dupa cum am mentionat in titlu, este vorba de un copil minor in varsta de 3 ani, rezultat in urma unui concubinaj. Povestea pe scurt e cam asa: timp de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)