avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hol bloc ocupat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hol bloc ocupat

locuiesc intr-un bloc cu trei nivele si trei ap. pe palier.unul dintre locatari ap.de pe palier si-a construit un zid pundus-i usa
si marindus-i ap.fara autorizatie de constructie.adevarul ca nu incomodeaza pe nimeni dar nici nu ne-a despagubit petru folosirea holului.Dupa un timp si-a tras si retea de gaze separatacu autorizatie de constructie,la care m-am bransat si eu la ea cu acordul lui.Acum vrea despagubire pentru bransare la care i-am raspuns sa ma despagueasca ca sai cedez dreptu de folosinta al holului blocului pe care eu la financiar platesc impozit,eu fiind dator la el 40lei si el sa ma despagubeasca contravaloare a 2mp de folosinta de circa18ani sau sa-l cumpere adica 2x750Euro mp =1500/2ap.care ii cedam suprafata.raspunsul primit este ca el vrea bani la racordarea tevi de gaze si ca sunt obraznic ca nu am cei sapte ani de acasa si sunt mai mic decat el si ce ma ridic eu cu pretenti.va cer sfatul sa stiu adaca am dreptate sau nu.daca nu am dreptate ii dau bani cuveniti.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 23:33, 1 Mai 2009
Ca sa construiasca/inchida acel spatiu, vecinul trebuia sa aiba acordul asociatiei , ocupand o parte din suprafata aflata in indiviziune (holul blocului).Banuiesc ca nici autorizatie de construire nu are, astfel ca va recomand sa rezolvati incidentul pe cale amiabila.Si dvs. ati beneficiat de acordul acelui vecin la racordarea tevii de gaze.Ar trebui sa-i explicati acelui vecin aceste aspecte...mai ales ca ar trebui sa intre in legalitate cu privire la acea "constructie".
i-am explicat dar nu intelege si nu vreau nici sa ma ert stiti cum e razbunarea este mama prostului il evit
Daca vreti despagubiri puteti cere numai pt ultimii 3 ani – pt restul s-a prescris dreptul dv. Daca o faceti in instanta ar trebui sa taxati cererea la valoarea pretentiilor.
Nu poate cumpara spatiul respectiv – se interzice prin lege vanzarea-cumpararea spatiilor comune din blocurile de locuinte.
Proprietatea e in... devalmasie... De unde stiti ca exact acei 2 mp patrati sunt ai dv? In cf-ul dv poate ca scrie "cota-indiviza 2 mp din spatiul comun”, dar nu scrie si... unde sunt acesti 2 m. Lui cat ii revine din "suprafata comuna” aferenta holului?
Altfel spus, e destul de complicat sa obtineti bani de la acest vecin (sau sa-l determinati sa nu mai ceara bani pt bransamentul dv)... O varianta rautacioasa ar fi sa il reclamati la Adm Financiara ca are ca spatiu de locuit o suprafata mai mare decat cea pt care plateste impozit – dar... cu cat e mai mare? Fiind parte din "suprafata comuna” pt care si el plateste impozit...
@padre
Prin ceea ce descrieti (destul de greu de citit) inteleg ca dupa ce v-ati vazut sacii-n caruta, acum nu vreti sa mai platiti incarcatul carutei pe motiv ca nici aia care vi i-au urcat in caruta nu platesc nimic, nimanui. Nu e frumos cum procedati. Omul a facut niste investitii si daca v-ati bransat la teava pe care el a montata-o si platit-o initial...e normal sa isi acopere din cheltuiala. Si va intreb de ce nu i-ati pretins sa va despagubeasca pentru spatiul ocupat abuziv inainte de a va bransa la teava lui de gaze? Vedeti? Nu vreau sa scriu aici cum se cheama asta, ca precis v-ati supara, dar termenul e fara echivoc, daca intelegeti ce vreau sa spun......
DAR EL A OCUPAT UN SPATIU COMUN PE CARE IL FOLOSESTE ,CA UN HOL PERSONAL ,L-A RENOVAT ,A DESFINTAT VECHEA INTRARE, ASFEL MARINDU-SI APARTAMENTUL .DACA AS FI PROCEDAT SI EU LA FEL EL I-MI FACEA RECLAMATIE PENTRU AUTORIZATIE.DIN CATE STIU EU EL AR FI TREBUIT SA IA AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE PRIN CARE ERAM DE ACORD CU EL .CEDAM EU SI CELALALT VECIN PARTEA NOASTRA DIN HOLUL BLOCULUI ,MA DESPAGUBEA,DEOARECE CAND AM CUMPARAT AP.AM PLATIT SI HOLUL .STITI CUM E CAND CUMPERI UN PRODUS ,E INCLUS SI AMBALAJUL.PARTEA LUI DIN HOL SI L-A INGRADIT SI IL FOLOSESTE. CE A RAMAS ,ADICA AL MEU SI AL VECINULUI ,DACA SE CONSIDERA CORECT SA ISI FACA IESIRE SEPARATA CA POATE NU DORIM SA NE FOLOSEASCA PARTE NOASTRA SI NU MA SUPAR DAR DIN CATE STIU LA FINANCIAR EU PLATESC SI PENTRU HOLUL LUI.NU M-AM VAZUT CU SACII IN CARUTA DAR CRED CA DE 20 ANI CRED CA I-AM ACHITAT CEI 40RON DATORIE PLUS CA NU AM COMENTAT NICIODATA CA A OCUPAT ACEA PARTE A BLOCULUI.IN SITUATIA LUI MAI SUNT INCA 3 APARTAMENTE CA DACA A FACUT UNUL DE CE NU AR FACE SI CELALALT.EFECTUL DE TURMA.DE ACEEA AM CONSIDERAT CA CEI 40RON SA FIE CA O DESPAGUBIRE PE CEI 20 ANI TRECUTI SI PE CEI VOR URMA 50,60 ANI CE VOR URMA IMPOZIT CE IL VOI PLATI SI PENTRU EL

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Suprafata de teren aferent doiarul doiarul Buna seara, am si eu o nelamurire, cu toate ca am cautat pe forum nu am gasit un raspuns concret; in cadastrul apartamentului dintr-un bloc vechi 80\', ... (vezi toată discuția)
Racordare la teava de gaz a vecinului Mihaill Mihaill Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ... (vezi toată discuția)