avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Trimitere copil in Romania cu matusa sa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Trimitere copil in Romania cu matusa sa

Buna ziua! Am o fetita de 3 ani cu care sunt plecata in Italia. In vara vine sora mea impreuna cu familia pe la noi, si as vrea sa trimit fetita inapoi in tara cu ei, ca sa nu mai fiu eu nevoita sa plec, pt ca fetita incepe gradinita in toamna.
Va rog sa-mi spuneti daca o pot trimite in tara cu sora mea si nu va avea probleme la vami? Din ce tin eu minte, cand am mai fost in Italia si am iesit cu ea inapoi spre Romania, la aeroport nu mi-a cerut certificatul ei de nastere, decat pasaportul si atat...iar numele fetitei este diferit de numele meu.
M-am gandit totusi sa pun o intrebare aici, ca poate voi primi raspunsuri mai concrete si voi sti ce sa fac. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:04, 10 Aprilie 2014
Ar fi trebuit sa va ceara si certificatul de nastere si sunt putin mirata daca nu vi l-au cerut. Doar pasaportul nu e de ajuns.
Puteti trimite copilul cu sora dv., dar daca nu reveniti si dv. in tara poate gasiti o gradinita acolo, sunt si cu predare in limba romana, depinde de zona in care stati.
Vreau sa vin si eu definitiv prin martie-aprilie anul viitor...de aceea nu vreau sa piarda un an de gradinita...
Deci spuneti ca daca il trimit cu sora mea nu va avea probleme la vama? nu o vor intreba al cui e copilul, etc? Sa nu creada ca e rapit sau ceva...la genul asta de probleme ma refer.
Sigur ca o vor intreba, e nevoie de procura din pareta parintelui/parintilor care exercita autoritatea parinteasca.
Un an e mult pentru un copil de 3 ani, tineti-l cu dv. pana la anul... e mult, e o varsta de dependenta de mama, sunt multe zdruncinate acum prin ruptura asta... e greu, foarte greu si traumatizant pentru saracul copil, sincer.
As tine-o insa aici nu are copii cu care sa s ejoace...cand iesim in parc se joaca singura pt ca majoritatea copiilor sunt mai mari si nu o baga inseama...cei de varsta ei sunt deja la gradinita...parintii dupa ce ii iau de la gradinita nu mai ies cu ei in parc..iar eu aici la gradinita nu o pot da anul asta...asa c am-am gandit in primul rand la ea, sa aiba copii cu care sa se joace si sa socializeze...nu cred ca va fi traumatizant pt ea, ca va sta cu parintii mei pe care ii stie si ii iubeste si viceversa...procura surorii mele nu ii pot face aici, decat daca va putea sa ii faca mama in locul meu (mama are procura de la mine sa ma reprezinte)...daca nu se poate, va trebui sa o aduc eu in tara...multumesc pt raspunsuri
Nu ar avea de ce sa ceara certificatul de nastere, nefiind document de calatorie. De asemenea, nu ar avea de ce sa isi imagineze ca e rapit cat copilul are pasaport si se intoarce in tara al carei cetatean este. Nu e pe lista ca ar fi iesit ilegal din tara. noastra..nu vad de ce ar avea nevoie de documente suplimentare.
Puteti face un drum pana la aeroport sa discutati situatia si sa intrebati concret.

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Inregistrare obligatorie in românia a copilului de cetatenie italiana 1katerine 1katerine Am o fetița de 5 luni născută in Italia si care are cetatenie italiana (tatăl italian). As dori sa merg cu fetița in România, are carte de ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)