avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Plecarea din Romania inapoi in Italia cu un copil in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Plecarea din Romania inapoi in Italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ???

Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in Romania impreuna cu fetita(este nascuta aici,in Italia).va rog daca puteti sa imi spuneti ce acte sunt necesare pt a ne reintoarce in Italia fara probleme si cam cat dureaza actele.
In cazul in care tatal ei nu poate veni,imi face o procura ca pot iesi si intra din tara cu fata si ca ma pot ocupa de acte in lipsa lui ce este de facut?
Va multumesc si astept raspunsul dvs. cat mai curand.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:43, 5 Octombrie 2011
Aveti nevoie de procura autentica din partea tatalui ca este de acord cu iesirea din tara a minorului daca are cetatenia romana. Daca nu are cetatenia romana nu va intreaba nimeni de nimic inafara de pasaport.
In primul rand sa aveti certificatul de nastere al fetitei apostilat, sa verificati ca datele din certificat sa corespunda cu datele dvs. si ale concubinului din actele dvs .de identitate. Sa aveti certificatul dvs. de nastere in original, iar daca d.l este cetatean roman sa aveti declaratie data de dansul la ambasada sau consulat din care sa rezulte ca este de acord sa calatoriti cu minora, alta declaratie ca este de acord sa-i faceti copilului pasaport in tara si o alta declaratie ca este de acord sa o scoateti ulterior din tara. Traducerea o faceti in Romania, iar timpul de obtinere a actelor e undeva la 1-2 luni. Puteti sa solicitati si la urgenta dar taxa de pasaport e cam aceeasi iar valabilitatea pasaportului e de 1 an in loc de 3.
Multumim pentru aprecieri :)

In primul rand fetitei ii trebuie titlu de calatorie, care se obtine de la ambasada sau de la consulatul Romaniei.

Documente necesare pentru eliberarea titlului de calatorie pentru minor:
- estratto di nascita italian (apostilat de prefectura locala) din care sa rezulte numele parinţilor, in original si copie,
- documentele de identitate romanesti valabile (pasaport/carte de identitate) ale parintilor, in original si copie,
- declaratia de acord a parintilor pentru efectuarea titlului de calatorie,
- este necesara prezenta ambilor parinti.

In cazul in care vine si tatal in tara:
- Trebuie sa transcrieti certificatul de nastere al fetitei la locul de domiciliu al unuia dintre dvs.
- Dupa ce obtineti certificatul de nastere transcris, ii faceti pasaport fetitei.


Daca nu vine tatal, va trebuie:
- o procura autentificata prin care isi exprima acordul ca minorului sa i se faca pasaport individual + consimtamantul ca dvs. sa depuneti actele si sa ridicati pasaportul
- o alta procura autentificata prin care isi exprima consimtamantul ca dvs. sa iesiti din tara cu fetita.

Cel mai sigur mi se pare sa faceti aceste procuri acolo unde veti face titlul de calatorie pentru fetita, adica la ambasada sau la consulat. Functionarii va vor putea indruma in asa fel incat sa nu aveti surprize neplacute in tara din cauza vreunei procuri incomplete etc. – de exemplu aceea prin care va imputerniceste sa iesiti din tara cu fetita trebuie sa contina mai multe date, cum ar fi durata calatoriei, insa daca dvs. vreti sa stati mai mult in Italia... nu stiu exact ce ar trebui sa fie scris pe procura.

Actele in Romania le puteti face, cred, intr-o luna daca vreti pasaport biometric pentru fetita (valabil 3 ani). Daca vreti sa rezolvati mai repede, ii puteti face pasaport temporar (1 an) platind o taxa de urgenta - il obtineti in 2 ore. Desigur, dupa ce faceti transcrierea certificatului de nastere.
Daca faceati transcrierea certitficatului la ambasada sau consulat, era mult mai simplu :sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea copilului roman nascut in strainatate mada05 mada05 Buna ziua am o fetita de 10 luni nascuta in italia nu sunt casatorita legal dar si eu si tatal fetitei suntem romani in august vrem sa ii facem actele ... (vezi toată discuția)
Buna seara - calatorie cu minor nascut in italia oanasimon45 oanasimon45 am si eu o intrebare,am o fetitza de 7 luni are certificat de nastere italian fiind nascuta in italia,de ce documente trebuie sa dispun pentru a pleca in ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru a intra in românia cu fetița născuta in italia Gaby753 Gaby753 Ce documente i-mi sunt necesare pentru a intra in țara cu fetița născuta in Italia Menționez ca eu am pașaportul expirat si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)