avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de proprietari

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Sunt administrator/ contabil/casier la o asociatie de proprietari. Chitantele emise trebuie sa cuprinda in mod obligatoriu urmatoarele date: numarul de ordine, in baza unei serii, care identifica chitanta in mod unic; data emiterii facturii; denumirea/numele, adresa si codul de inregistrare fiscala ale asociatiei de proprietari pentru care se emite chitanta. Problema este ca presedintele asociatiei refuza sa cumparam astfel de chitantiere si doreste sa folosim din acelea simple (fara aceste date).Dar in fisa postului mi-a scris ca trebuie sa folosim asfel de chitantiere (cu serie unica...etc), dar nici nu vrea sa modifice in fisa postului, nici nu vrea sa cumparam aceste chitantiere.
Ce pot fac eu in acest caz, ca la un eventual control sa nu ma acuze ca eu sunt vinovat? Mai mult imi spune ca eu trebuie sa criu de mana pe fiecare chitanta aceste date obligatorii. Unde pot chiar sa fac eu o reclamatie pentru rezolvarea acestui caz?
Va multumesc!
Potrivit H.G .1588/2007 asociatiile de proprietari trebuie sa emita chitante cu urmatoarul atent ;

(8) În situatia în care asociatia de proprietari angajeaza un casier, acesta raspunde de
efectuarea operatiunilor de încasari si plati în numerar, cu respectarea prevederilor
Regulamentului operatiunilor de casa. La asociatiile de proprietari care opteaza pentru
conducerea contabilitatii în partida simpla, administratorii de imobile pot cumula si functia
de casier. Pentru încasarile în numerar, asociatia de proprietari are obligatia sa emita
chitante care vor cuprinde obligatoriu urmatoarele date: numarul de ordine, în baza unei
serii, care identifica chitanta în mod unic; data emiterii facturii; denumirea/numele, adresa
si codul de înregistrare fiscala ale asociatiei de proprietari pentru care se emite chitanta

In cazul in care presedintele asociatiei nu va pune la dispozitie chitante personalizate ale asociatiei de proprietari va puteti adresa Primariei unde exista un compartiment de relatii cu asociatiile de proprietari .
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Va rog mult daca puteti sa ma mai ajutati cu un raspuns, (un sfat).
Tot presedintele ma acuza(fara dovezi) ca am facut "ciubucuri" si mi-am cumparat cauciucuri noi pentru masina.( am masina aproape noua,de doi ani de zile, si am cauciucurile originale la ea). Si sunt administrator de 7 luni....oare puteam sa fac asa mult "ciubuc" sa-mi schimb cauciucurile la masina....
Nu stiu care este primul pas care trebuie s-a fac, unde sa ma adresez pentru aceste acuzatii false: sa fac o plangere penala, sau sa ma adresez judecatoriei? Trebuie sa chem eu sa-mi se faca un contol? (atat la masina cat si la inregistrarea documentelor in registre).
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat.
Multumesc!

Despre chitantiere:
- acestea pot fi simple, dar va trebui sa stampilati fiecare chitanta cu stampila presedintelui sau sa va faceti o stampila asemanatoare cu un inscris in plus "administratie". Pe stampila sunt inscrise datele suficiente pentru identificarea persoanei juridice.

Despre "ciubuc":
- lasati-l sa vorbasca, "gura lumii-i sloboda" si n-o sa puteti dv. s-o inchideti.
- cand va dori sa faca verificare mai mult decat a cenzorului o va face. Nu mai puneti la suflet asta si vedeti-va de treaba!
Multumesc pt raspuns elga50.
Problema este ca nu este prima acuzatie si tot incearca de fiecare data sa ma enerveze prin diverse forme, niciodata nu este de acord cu ce spun eu sau ce fac eu.( desi fac totul legal si corect). Imi spune sa fac eu anumite lucruri deoarece ea are o varsta inaintata (78 ani) si dupa ce ma agit sa caut cele mai bune oferte( pentru imbunatatiri, verificari apometre etc), imi spune ca nu este de acord. Cel mai probabil poate asta si vrea, sa ma enerveze poate poate o sa cedez sau o sa-i spun ceva incat sa-i d-au ocazia sa ma demita din functie, ca daca dansa este presedinte de ce sa nu fie si fiisa administrator sa lucreze in familie.........
Sincer m-am saturat de situatia asta, dar nu vreau sa-i d-au ocazia si sa-mi dau eu singura demisia, iar daca asta urmareste sa ma demita din functie trebuie sa aiba si un motiv. Plus ca nu recunoaste ce mai spune, de fata cu alti vecini ma acuza, iar cand este fata in fata cu mine isi cere scuze. Pe scurt are doua fete. Din acest motiv vreau sa-mi fac dreptate ideea este ca nu stiu care este pasul pe care trebuie sa fac, unde trebuie sa ma adresez pentru aceste acuzatii minicinoase.
Am sa va dau un exemplu:
- in blocul dv. trebuie sa se repare instalatia X.
- dv. cautati oferte si i le aduceti, pastrati un exemplar si pentru dv.
- de aici in colo este treaba comitetului si a ei sa decida asupra firmei. Nu mai aveti nicio treaba daca ei decid sau nu sau cu cine decid sa faca lucrarea.

Alte discuții în legătură

Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)
Stampila asociatiei severinvlad severinvlad La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea ... (vezi toată discuția)