avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca pe imobil + succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca pe imobil + succesiune

Buna ziua,
Situatia pe care o voi descrie este destul de complicata insa poate ma voi clarifica cu ajutorul dvs.
E vorba de o mostenire a unui imobil si a unui s.r.l.in urma decesului fratelui care a fost administrator si actionar unic al acestui s.r.l.Nu mai exista alte rude pentru a se dezbate succesiunea.
Inteleg ca trebuie acceptate ambele, imobil si s.r.l., in cazul unei mosteniri chiar daca pe s.r.l. exista datorii catre banca.
Firma are un credit catre banca scadent in cursul acestui an si acest credit este garantat cu ipoteca pe imobilul inscris pe persoana fizica.
Am discutat cu banca si mi-au transmis ca in cazul decesului administratorului si actionarului unic nu se mai pot face operatiuni pina la numirea unui nou administrator.

1.In cazul executarii silite poate banca sa ramana cu toata valoarea obtinuta prin executare daca acest lucru este prevazut in contractul de credit(clauza:ipoteca se intinde asupra intregii valori a bunului ipotecat si executat)?
2.In cazul decesului adminstratorului si actionarului unic poate directorul economic solicita insolventa/falimentul?
3.In cazul decesului adminstratorului si actionarului unic poate banca sa blocheze in mod unilateral accesul la utilizarea contului deschis si sa nu se mai poata efectua operatiuni de plati curente(impozite si taxe la stat)?
4.Daca nu se numeste un nou administrator si nu se dezbate succesiunea care sint sansele ca banca sa intre in posesia imobilului ipotecat?
5.In cazul acceptarii insolventei si numirii unui administrator judiciar se poate cesiona creditul catre o terta persoana fizica?
6.Poate banca sa treaca la executarea ipotecii inainte de radierea firmei in conditiile in care ratele sint achitate la zi?
7.Daca se face succesiunea si se inscrie grad de ipoteca de rang II in favoarea altei banci sau a unei persoane fizice, poate prima banca sa execute ipoteca?
8.In baza carui articol din legea contabilitatii se declara insolventa/falimentul firmei?

Alte discuții în legătură

Caz de insolventa asbinvest asbinvest Buna ziua ! Am de recuperat ca debitor , administrator de firma de la la o firma aflata in insolventa o anumita suma . De la inceperea actiunii de ... (vezi toată discuția)
Caz de faliment firma asbinvest asbinvest Buna ziua ! Am de recuperat ca debitor , administrator de firma de la la o firma aflata in procedura de faliment o anumita suma . De la inceperea ... (vezi toată discuția)
Raspundere administrator societate viorelh viorelh Buna ziua, Se poate pune ajunge la sechestru pe bunurile unui administrator de sociatate, mai exact sechestru pe un un imobil la care respectivul ... (vezi toată discuția)