avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna Ziua - consecinte datorii neachitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna Ziua - consecinte datorii neachitate

Prietenul meu are o prbolema, din cauza traiului bun din frumoasa noastra tara o ajuns cu datorii la stat de 20 000 lei pe care nu le poate achita, afacerea pe care o detine a inchis portile. Problema si intrebarea mea est5e urmatoarea ce ar trebui sa faca? se pot stinge acele datorii? Bunurile firmei vor fi executate? (birou echipamente it etc) in viitoarul apropiat daca va lucra ca si persoana fizica statul ii va pune proprire pe salariu? Astept raspuns. Multumesc anticipat. Stima C.D.
In general, chiar si in tari cu alt trai decat Romania, datoriile contractate trebuie platite la termen.
In caz contrar, mai devreme sau mai tarziu, creditorul Dvs. (ca si el traieste/face afaceri in Romania) este indreptatit sa-si recupereze debitul cf. legilor in vigoare
Altceva am intrebat.Daca va lucra ca si persoana fizica salariata acele datorii pe care le are la firma catre stat se vor retine din acel salariu? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2014
chichi_csm, utilizator
Da, se poate ajunge la poprire pe eventual salariu, la executare silita, in cazul in care se angajeaza raspunderea administratorului.
Cunoasteti vreun caz sau e doar o parere proprie?
chichi_csm a scris:

Cunoasteti vreun caz sau e doar o parere proprie?


... nici nu va imaginati cat de multe cazuri sunt!!!!!!

... incercati de curiozitate sa participati la o licitatie publica de vanzari imobiliare efectuata de catre un executor judecatoresc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o problema. am un împrumut in banca de 23.000 ... andreutzAaajsb andreutzAaajsb Buna ziua! Am o problema. Am un împrumut in banca de 23.000 de euro la care am girat cu casa. Nu l mai pot achita. Vor venit sa mi pună sechestru pe casa? ... (vezi toată discuția)
Neplata impozit forfetar dax47 dax47 Buna ziua ! Am infiintat un SRL in 2007 pentru ca era singura varianta sa-mi primesc banii de la firma pt care lucram, iar pe langa aceasta mai incasam din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar ContSters153644 ContSters153644 In cazul in care societatea are datorie la o banca si SC are conturile poprite , se poate pune o suma de bani in acel cont mai mica decat datoria totala catre ... (vezi toată discuția)