avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat

Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma de aprox. 100 Roni pentru un calorifer de 4 elementi este inadmisibila din punctul meu de vedere, in conditiile in care robinetul termostat a fost oprit ani de zile pentru a face economii. Mentionez ca nu am dorit cumpararea altui repartitor nou. si nu am dorit ,,scoaterea caloriferului" din bucataria mea.
Pentru a nu plati si la anul, un serviciu de care nu am beneficiat, in conditiile in care nu doresc inlocuirea repartitorului cu unul nou care are un pret mult prea ridicat, care sunt alternativele legale in acest caz ?
Eu am intrebat la Radet si mi-au spus ca nu se admit debransari partiale, desi administratora blocului, ,,m-a sfatuit" sa fac acest lucru pe perioada cand se livra inca agent termic. Din acest motiv, multi proprietari si-au scos definitiv caloriferele din bucatarie. Tot de la Radet am aflat ca se aproba sigilarea caloriferului, pe baza unui protocol intocmit intre proprietar, Radet si o persoana din administratia blocului (presedinta de asociatie). Mi-au spus ca acest lucru se poate face doar in afara perioadei cand se livreaza agent termic. Sper ca de acum inainte si pana la venirea iernii sa pot sa-mi remediez aceasta problema. Exista o reglementare legala in acest caz ?
Va multumesc si astept orice ajutor .
Aceeasi.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 11:23, 24 Mai 2014
Daca NU doriti cumparare repartitor (costa bani), NU doriti scoatere calorifer (va incalziti cu el), NU doriti sa platiti caldura consumata, dar ce doriti??
Doriti cumva sa doarma administratorul langa calorifer pe un pres, ca sa faca dovada ca nu porniti robinetul si ca nu folositi caloriferul?
Daca aveti repartitoare in condominiu (asa sustineti) trebuie sa cumparati un repartitor nou (daca acesta nu poate fi reparat, sau nu este in garantie) si opriti robinetul termostatat iar de platit o sa platiti EXACT cat consumati, nu asa se rezolva problemele "eu NU doresc nimic din ce este normal".
Daca d-vs considerati ca platind un serviciu de care nu am beneficiat, este un lucru normal, parerea va apartine doar d-vs. Alta a fost intrebarea, si va rog un raspuns documentat.
In rest, fiecare e liber sa-si exprime propriile pareri, despre ce este legal sau nu.
Aceeasi.
Dumneavastra (deci DOAR dumneavastra) sustineti ca repartitorul nu a functionat si ati avut caloriferul inchis (ceea ce nu puteti demonstra), cine sa va creada ca acel calorifer nu a functionat la maxim non stop?
Este fix acelasi lucru ca atunci cand ati avea apometru defect si ar curge apa permanent, iar dumneavastra sa spuneti ca nu a curs nici o picatura ca asa arata apometru.
Repartitoarele sunt puse sa inregistreze un consum si sunt la dumneavoastra in casa, sunteti direct responsabil ca acestea sa functioneze normal, iar daca ati sesizat ca este defect trebuia in secunda urmatoare sa anuntati asta administratiei si celor de la firma care face citirea si sa inlocuiti repartitorul.
Iar cu asa declaratie.......
Mentionez ca nu am dorit cumpararea altui repartitor nou. si nu am dorit ,,scoaterea caloriferului" din bucataria mea.



[EDIT atac la persoana]
Am intrebat daca este legal sa mi se sigileze caloriferul (solutie agreata de mine) ! Am fost sfatuita telefonic de o persoana de la Radet (nu stiu ce calificare are) si mi s-a spus ca acest lucru se poate face doar in perioada cand nu se mai livreaza agent termic.
Ma feresc de incompetenta, pentru ca nu vreau sa am probleme cu nimeni. Pentru ca traim totusi in secolul XXI, mileniul 3, doresc sa stiu daca acest lucru este mentionat in lege.
Mi se pare absolut normal sa existe si alte solutii alternative, nu numai cumpararea altui repartitor nou, pentru ca cetateanul roman sa nu fie nevoit sa plateasca un serviciu de care nu a beneficiat.[EDIT atac la persoana, nu se discuta persoana,ci problema]
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2014
elga50, moderator
Pentru elga 50 si nu numai

Va rog, este legal sau nu sigilarea caloriferului in afara perioadei cand se livreaza agent termic ? Chiar toti romanii prefera sa-si cumpere un nou repartitor, chiar daca acesta s-a defectat si robinetul termostat este oprit? Mi se pare un abuz sa te oblige cineva sa platesti un serviciu de care nu ai beneficiat, sau mai rau, sa ti se recomande de catre asociatia de proprietari sa-ti scoti caloriferul si asta in perioada cand se mai livreaza agent termic ? Chiar nu se stia nimic de golirea instalatiei inainte de debransare si ca de fapt nu se accepta debransari partiale? O gramada de proprietari din blocul meu si-au scos caloriferele si din baie si din bucatarie. Nu pun la indoiala buna-credinta a nimanui dar, am o experienta de viata care ma face sa nu cred tot ceea ce mi se spune.
Intr-o piata libera si concurentiala mi s-ar fi parut normal sa se ofere si alte solutii alternative ca de exemplu sigilarea caloriferului.
Posibilitatea sigilarii caloriferului este specificat in lege sau alt document legal ? Poate fi doar o decizie locala, ce tine de primarie? Din cate stiu eu, radetul este in subordinea primariei. Eu am sunat la departamentul de productie si mi-a raspuns o doamna care a specificat ca este singura, colega ei a intrat in concediu si ca are o gramada de alte probleme.
Daca nu stie nimeni raspunsul la aceasta intrebare, ma voi duce personal acolo si o sa vorbesc doar cu persoana care se ocupa de acest aspect si e in masura sa-mi raspunda la toate intrebarile. Prin telefon este greu sa sti daca ai nimerit unde trebuie si daca vorbesti cu persoana potrivita.
Va rog, nu atacati persoana care pune aceste intrebari ci problema.
Multumesc si astept raspuns,
Aceeasi

Alte discuții în legătură

Completare date privind ,,modificarea citirilor la repartitoarele de caldura" sesa10 sesa10 Va rog, din nou sa ma ajutati cu prvire la problema sesizata mai demult referitoare la modificarea citirilor la repartitoarele de caldura, pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)