avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alte solutii legale pentru a nu mai plati un nou repartitor montat pe un calorifer care este oprit de la robinetul termostat

Va rog, care sunt alternativele legale in cazul defectarii unui repartitor, pentru a nu mai fi nevoita sa platesc un seviciu de care nu am beneficiat ? Suma de aprox. 100 Roni pentru un calorifer de 4 elementi este inadmisibila din punctul meu de vedere, in conditiile in care robinetul termostat a fost oprit ani de zile pentru a face economii. Mentionez ca nu am dorit cumpararea altui repartitor nou. si nu am dorit ,,scoaterea caloriferului" din bucataria mea.
Pentru a nu plati si la anul, un serviciu de care nu am beneficiat, in conditiile in care nu doresc inlocuirea repartitorului cu unul nou care are un pret mult prea ridicat, care sunt alternativele legale in acest caz ?
Eu am intrebat la Radet si mi-au spus ca nu se admit debransari partiale, desi administratora blocului, ,,m-a sfatuit" sa fac acest lucru pe perioada cand se livra inca agent termic. Din acest motiv, multi proprietari si-au scos definitiv caloriferele din bucatarie. Tot de la Radet am aflat ca se aproba sigilarea caloriferului, pe baza unui protocol intocmit intre proprietar, Radet si o persoana din administratia blocului (presedinta de asociatie). Mi-au spus ca acest lucru se poate face doar in afara perioadei cand se livreaza agent termic. Sper ca de acum inainte si pana la venirea iernii sa pot sa-mi remediez aceasta problema. Exista o reglementare legala in acest caz ?
Va multumesc si astept orice ajutor .
Aceeasi.
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 11:23, 24 Mai 2014
Mentionez ca nu am dorit cumpararea altui repartitor nou. si nu am dorit ,,scoaterea caloriferului" din bucataria mea.

Am si eu o intrebare:
Daca era problema la caloriferul din dormitor, tot asa cereati sa fie sigilat?
Raspuns:
NU, pentru ca acolo nu aveti teava de gaz si aragaz ca sa puteti folosi toata ziua aragazul pe post de soba, iar gazele sa fie platite de toti proprietarii!!!!
Cei care au dat voie sa fie montate repartitoare in condominii, fara sa fie OBLIGATORIE contorizarea gazului au fost niste idioti, iar cei care aproba debransarea proprietarilor DOAR a caloriferelor din bucatarii nu sunt mai departe.
Avem doar aragaze cu butelie.
Imi doresc nespus sa reusim sa ne racordam la reteaua de gaze, sa ne puten monta centrale proprii, sa facem la fiecare scara cate un camin de apometre, sa scapam de asociatia de proprietari si sa platim doar ceea ce consumam. Asa s-a procedat in multe orase din tara noastra, unde oamenii nu sunt atat de ,,idioti" , nu platesc niste servicii de care nu benefiaciaza, nu platesc pierderi si nu platesc altora salarii ca sa le repartizeze aceste pierderi.
Binenteles ca nu doresc sa intrerup un calorifer pe care il folosesc. Sper ca pana la iarna, sa se stranga un numar cat mai mare de proprietari nemultumiti de costurile ridicate platite la incalzire datorita acestor repartitoare si sa refuze sa mai dea citirile. Speram ca pana atunci sa aflam si marele secret tinut atat de bine de presedinta si administratora asociatiei de proprietari referitor la contractul cu aceasta firma, astfel incat sa nu se reinoiasca fara stirea si aprobarea noastra.
De ce sa nu-mi sigilez caloriferul cand acest lucru nu se interzice in nici o lege?
De ce sa ma incalzesc cu aragazul, cand bucataria oricum se incalzeste prin folosirea lui.
La o familie mai numeroasa, in bucatariile din blocurile construite in fostul regim daca incalzesti mancarea in cuptor, este suficient ca sa ai si caldura.
Nu inteleg ceea ce spuneti referitor la faptul ca platesc vecinii gazele consumate pentru incalzire. Si gazul este contorizat. Nu am auzit de gaz la pausal.

La apa si caldura, da, dar la gaz ?!
Aceeasi.
Pentru moderatorul elga50 , thran si altii.
Nu sunt din Bucuresti, dar am fost la Radet si reprezentantul d-lui director de productie m-a informat asupra posibilitatii sigilarii caloriferului.
Le-am explicat clar ca nu sunt dispusa sa accept abuzul firmei de repartitoare, si sa-mi inlocuiesc repartitorul defect cu unul nou doar pentru a le arata acestora ca am consum ,,0".
In cazul meu, pentru ca doresc sa fac economii ( desi acestea nu se vad deloc, desi am repartitoare, ba dimpotriva platesc mai mult pentru servicii de proasta calitate), tariful pentru sigilarea celor doua corpuri de incalzire, respectiv din cel din baie si cel din bucatarie
(fiecare are 4 elementi) este de aproape 50 ron. Pentru un singur corp de incalzire, un repartitor costa aproximativ 110-140 Ron, iar sigilarea 25 Ron !
Proprietarul trebuie sa scrie de mana o adresa de inaintare catre Radet, sa completeze un Protocol de intelegere ( se gaseste la sediu firmei), intocmit in trei exemplare. Unul ramane la Radet, unul la Asociatia de proprietari si unul la proprietar. Binenteles ca administratia asociatiei habar nu are de aceasta posibilitate, ramane sa-i convingeti sa va semneze Protocolul.
Eu voi mai astepta putin, intre timp s-a hotarat in Adunarea generala a proprietarilor ca se vor intocmi liste pentru cei care vor sa renunte la repartitoare si va asigur ca nu sunt putini.
Presedinta, proprietarii, habar nu aveau de existenta Contractului firmei de repartitoare cu Asociatia! Se stia doar de Conventia individuala. Eu am aflat de contractul acesta in urma sesizarii la opc. M-am intrebat intotdeauna de ce nu se afiseaza niciodata la avizier factura firmei de repartitoare reprezentand costurile citirilor. Binenteles ca citirile le facea presedinta de asociatie o data sau de doua ori pe an. Nu am primit nici un raspuns, doar jigniri si amenintari. Noi, ca proprietari primim doar o fisa de repartizari, sa nu existe factura pe asociatie ?! Pe ce baza platim noi, costurile la incalzire ? Doar pe baza unei simple fise de repartizari ?!
Multumesc si astept pareri
Aceeasi

De curiozitate, va intreb si eu, de unde anume sunteti si ce numar total de apartamente sunt in blocul in care locuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare date privind ,,modificarea citirilor la repartitoarele de caldura" sesa10 sesa10 Va rog, din nou sa ma ajutati cu prvire la problema sesizata mai demult referitoare la modificarea citirilor la repartitoarele de caldura, pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Debransare radet damxie damxie Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza ... (vezi toată discuția)
Desfiintare calorifer bucatarie Luminita-Carina Luminita-Carina Buna seara! Doresc sa-mi desfiintez caroriferul cu repartitor de la bucatarie, deoarece este tip placa (nu degaja multa caldura) si imi redecorez bucataria, ... (vezi toată discuția)