avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Buna ziua, as vrea sa va supun atentiei urmatoarea problema: am cumparat un apartament care are o centrala termica instalata, si care deocamdata functioneaza doar pentru apa calda, apartamentul fiind bransat la RADET. Din ce am inteles datorita faptului ca nu e niciun apartament debransat pe scara nu se pot face nici eu debransare. Intrebarea este: in conditiile in care montez alte calorifere mai mici pe reteaua de la RADET, si pun repartitoarele pe ele pe care de altfel le voi tine inchise, iar separat montez calorifere mai mari pe instalatia din centrala care e deja facuta e vreo problema legala?
N-ar fi o problema. Vedeti daca tehnic, la centrala dv. nu sunt probleme (de capacitate).
De ce sa le schimbi. Le ti inchise si platesti numai partea comuna la radet.
vreau sa le schimb pt ca sunt prea mari si nu am spatiu. Ideea e sa pun unul mic cu repartitor conectat la radet si sa tin repartitorul inchis, si un altul in linie cu el, dar mai mare (100-120 cm), la o distanta acceptabila, astfel incat sa nu il incazeasca si pe cel da la radet ca inregistreaza repartitorul.
Gasesc solutia ta total neeconomica. Te scarpini la urecea stanga cu dreaota. Nu am mai auzit o asa solutie, dar ce stiu eu?
Eu unul m-as debransa de tot de la CET, singura problema este ca asociatia sa stie acest lucru si sa nu te mai puna sa platesti incalzirea de la CET, eventual o platesti numai pe cea repartizata pe partile comune. Apoi in casa poti sa-ti schimbi caloriferele cum vrei, sa fii multumit.
Sigur, solutia ideala ar fi sa ma debransez, numai ca imi este imposibil deoarece conform legii daca nu e niciun apartament debransat pe scara nu ma mai pot debransa nici eu. Cel putin asa e in Buc. la RADET. In ceea ce priveste plata, eu avand repartitoare voi inchide caloriferele bransate la RADET si, evident ca voi plati doar partea comuna, pe care oricum o platesti, bransat sau debransat.

Alte discuții în legătură

Montare robineti cu cap termostatic mariussoare_84 mariussoare_84 Buna dimineata, Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si ... (vezi toată discuția)
Temperatura de pornire a repartitoarelor de caldura eliasav eliasav Cunoaste cineva care este temperatura de pornire a repartitoarelor de cladura???? Am auzit ca sunt doua valori: - una pentru sezonul de vara - una pentru ... (vezi toată discuția)
Repartitor fraudulos eusebiuistrate eusebiuistrate Buna ziua . Am si eu o intrebare . De cand a inceput Iarna am observat ca pe langa costul intretinerii in sine am inceput sa platesc o suma de bani pt caldura ... (vezi toată discuția)