avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Intrebare legata de un proiect POSDRU implementat de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Intrebare legata de un proiect POSDRU implementat de Inspectoratul Scolar

In perioada septembrie 2011-august 2012, am activat ca expert pe termen scurt in cadrul unui proiect POSDRU implementat de Inspectoratul Scolar - inceput in septembrie 2010 . In primele luni, am fost platita conform contractului initial, apoi am semnat act aditional , conform art. 34 din Legea 284/2010, primind si banii aferenti (atat eu, cat si alti colegi din cadrul proiectului).

Intre timp, in 4 aprilie 2014 a aparut Instructiunea AMPOSDRU nr. 91 care reglementeaza deblocarea platilor pentru profesorii implicati in proiecte si care, prin intermediul legii 284 din 2010, au fost in mod eronat considerati functionari publici si platiti ca atare.

Interesandu-ne acum la ISJ daca exista vreo sansa sa ne primim suma integrala conform contractului initial (pentru ca diferenta de bani este foarte mare) , ni s-a spus ca am semnat "de buna voie si nesiliti de nimeni" acele acte aditionale. Dar la momentul respectiv, ne-au explicat ca nu mai exista nicio sansa sa ne primim banii integral, ni s-au pus in fata acele acte aditionale, se le semnam, ca sa putem incheia proiectul cu bine.

Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva in momentul de fata pentru a ne recupera banii. Nu ma pot resemna cu faptul ca am fost prost sfatuiti si am semnat de "buna voie". Ce s-ar fi intamplat, de exemplu, daca refuzam sa semnam? Si ar mai fi ceva: unde se duc banii acestia, care ne-ar fi revenit noua? Ce justificare se gaseste pentru ei? Pentru ca suma, ma iertati, este considerabila, referindu-ne numai la situatiile cunoscute de noi, nu mai vorbesc de alte judete.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata subventii posdru ContSters143145 ContSters143145 [b]Cui trebuie sa ma adresez [/b]pentru a verifica daca firma la care am urmat cursuri de calificare in cadrul POSDRU a primit sau nu subventiile acordate ... (vezi toată discuția)
Fondurile europene si legea 118/2010 lianamic lianamic Prevederile Legii 118/2010 se aplica si veniturilor obtinute din proiecte europene si POSDRU? Responsabilii acestor proiecte sustin ca, daca ar vira bani din ... (vezi toată discuția)
Raspundere contractuala universitate in contractele de studiu -posdru dan.catalin dan.catalin Am semnat un \"contract de studii doctorale bursier cu frecventa- POSDRU \"cu o universitate. Va intreb care ar fi raspunderea universitatii in cazul in care ... (vezi toată discuția)