avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adoptie - prezentare la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Adoptie - prezentare la proces

Buna ziua. Impreuna cu sotia am inceput anul trecut procedurile de adoptie....Recent ne-a fost prezentat un baietel si am hotarat sa continuam procedura de adoptie. (Copilul e declarat adoptabil)De la Protectia Copilului ne-au spus ca vor<introduce> la tribunal cererea in vederea adoptiei...vom primi citatie, dar la prima infatisare nu trebuie sa ne prezentam. Am vazut pe <portal-just> dosare asemanatoare si in majoritatea s-a dat sentinta la primul termen. Sa ne prezentam sau nu?
Daca sunteti citati de ce nu v-ati prezenta ? Cine v-a zis ca nu trebuie sa va prezentati ?
In situatia in care ati demarat procedura de adoptie ,prezenta dv in instanta este in avantajul reciproc atat al dv cat si al copilului
@ gi-jane2

Cei de la Protectia Copilului. Au spus ca nu e nevoie si ca sentinta se da la al doilea termen


@ ynocentta

......daca de la Protectia Copilului nu se prezinta nimeni, se va amana?? Ei au depus toate actele necesare

Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu m-as baza pe ce spun cei de la protectie. Vb la modul general, dvs ati cerut ceva, dvs trebuie sa va sustineti/ mentineti cererea, ati fost citat, va prezentati.
Probabil ca cei de la protectie nu sunt rau intentionati, nu vor sa va incurce, au si experienta in astfel de cazuri..insa eu m-as prezenta.
Art. 15
Consimtamantul adoptatorului sau familiei adoptatoare se da in fata instantei judecatoresti odata cu solutionarea cererii de incuviintare a adoptiei.
......Da asa e..., dar cererea pt incuvintare in vederea adoptiei nu am facut-o eu, ci Protectia Copilului. De aceea sunt putin confuz...
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2014
valentindaniels, utilizator

Alte discuții în legătură

Amanare proces pentru viciu de procedura??? Charmelen Charmelen am pe rol un proces pentru incredintare a minorului si am fost din nou amanata pentru un viciu de procedura, care nu mi s-a comunicat la prima infatisare. ... (vezi toată discuția)
Marire program vizitare copil bmarius_02 bmarius_02 fostul sot spune ca la data de 29 aprilie la ora 10, va avea loc proces civil cu privire la marirea programului de vizita la baietel. problema e ca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Vreau sa dezbat succesiunea. fratele meu nu e de acord. cum procedez? ands1 ands1 Buna ziua! Am doua intrebari punctuale pt care v-as multumi enorm daca mi-ati putea oferi cateva raspunsuri: 1. Tatal meu a decedat de aproximativ doi ani. ... (vezi toată discuția)