avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea discutiei fara acordul persoanei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea discutiei fara acordul persoanei

As dori sa stiu daca este legal ca o persoana sa se prezinte in sediul unei persoane juridice, cu reportofon pentru a inregistra convorbirea dintre ea si cealalta persoana desi aceasta ii spune ca nu este de cord cu aceasta metoda. Mentionez ca persoana in cauza nu reprezinta nicio autoritate legala ci este o persoana fizica. Daca este legal as dori sa stiu legea care reglementeaza inregistratrea, de fapt inregistrare partiala si selectiva.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 13:39, 24 Mai 2018
dida5801 a scris:

Daca este legal as dori sa stiu legea care reglementeaza inregistratrea

Nu exista nici o lege care sa reglementeze asa ceva si nici nu e nevoie de o astfel de lege. Exista o regula foarte simpla care spune ca tot ceea ce nu este expres interzis este permis in principiu. Regula aceasta nu este cuprinsa in nici o OUG ci tine de logica lucrurilor. Cu toate acestea, in functie de situatia concreta, pot sa existe cazuri in care inregistrarea sa nu poate fi folosita pentru ca s-ar vatama un drept.
Revenind la speta d-voastra trebuie stiute mai multe amanunte pentru a putea da un raspuns clar.
Articolul 91 din Codul Penal specifica cine si in ce conditii se poate efectua inregistrarile. Despre ce v-am relatat mai sus si solicitand un raspus, ar fi mult de povestit pentru ca multe lucruri au stat la acutizarea situatiei, deoarece persoana respectiva este nemultumita de raspunsurile primite care au fost conforme cu legea. Este vorba de un conflict intre asociatia de proprietari si o locatara (fata proprietarului) care din diverse motive locuieste in alt oras si la un moment dat s-a primit o adresa de la asociatia din acel oras ca o solicitare pentru a confirma daca aceasta achita cotele la noi, pentru ca acolo refuza sa achite ceea ce ii revenea. Nu s-a confirmat acest lucru deoarece persoana in cauza este plecata de cel putin 10 ani si vine cand si cand. De aici s-a pornit un razboi al nervilor pe motiv ca asociatia a mintit si ca am furat-o si tot felul de acuze. Acest lucru l-a facut cand s-a prezentat la sediul asociatiei cu reportofon, "pentru asi apara drepturile"(nu i s-a incalcat niciun drept,dar.... Tot felul de acuze le-a facut de fata cu martori, iar acestia la un moment dat au si aostofato, iar dansa si-a permis sa le spuna sa vina alta data. Pe scurt asta ar fi la baza acestei "inregistrari". Multumesc!
Fara acordul dvs. nu are dreptul de a va inregistra insa chestiunea este controversata.
Daca scopul este legitim o poate face.
Probabil ca vrea sa o foloseasca ca proba in procesul penal.

avocat Claudiu Lascoschi
Ceea s-ar fi inregistrat erau numai niste tipete si cuvinte jignitoare care nu faceau subiectul cauzei in discutii. Ca sa acuzi ca ai furat cand tu ai primit document(chitanta ) cu suma respectiva afisata si calculata fara ca inainte de a plati sa sa existe obiectii. Deci eu am avut martori care au auzit si au fost de acord sa depuna marturie pentru felul cum s-a purtat. Deci consider ca in astfel de cazuri inregistrarea este total ilegala, deoare aceasta se poate prelucra in sensul ca ceea ce a vb ea se poate sterge partial contextual sa fie avantajata persoana respectiva. Multumesc!
Din ceea ce ziceti rezulta ca inregistrarea este irelevanta din moment ce lanseaza acuzatii...
Proba nu va fi relevanta si nu se va discuta legalitatea sau ilegalitatea modului in care a fost obtinuta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Sunt toate convorbirile telefonice inregistrate? masterand07 masterand07 Curiozitatea mea se refera la situatia tuturor convorbirilor telefonice. Sunt ele inregistrate in vreun mod? De exemplu, daca intr-o convorbire telefonica s-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrari audio impact impact Buna seara , Pot fi luate ca probe intr-un proces care urmeaza a fi deschis ( mai exact urmeaza plangere impotriva rezolutiei primului procuror ) ... (vezi toată discuția)
Ascultare telefon? roberthrescu roberthrescu Buna, am si eu o intrebare. Ascultarile telefonice pot fi proba intr-un dosar ? (Unui prieten i se asculta telefonu...,din acele ascultari a ajuns acuzat ... (vezi toată discuția)