avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, hotarare judecatoreasca pentru refuz de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, hotarare judecatoreasca pentru refuz de probe

am suflat in alcoltest unde mi a iesit 0,87 dar am refuzat sa merg la iml, avand o gradatie si recunoscand o ca infraciune, de ce ma acuza de refuz de probe cand acel aparat este omologat si certificat metrologic ca radarul ca, cantarul, de ce ? ok am hotararea def. din 26.03.2013, stiu ca ma pot prezenta pt redobandire. citisem ceva aici ceva pe forum si nu mai inteleg pana la urma hotararea. ia spune ca in baza art 87 alin 5 oug 195/2002 cu aplicarea art 320 indice 1 alin 7 cpp ma condamna la 1si 6 luni inchisoare. in baza art 81 cp suspenda conditionat executarea pedepsei 1 si 6 luni inchisoare pe o durata de 3 ani si sase luni termen de incercare stabilit in cond art 82 cp. in baza art 359 cp atrage atentia inculpatului asupra dispozitilor prev la art 83 cp a caror nerespectare determina revocarea suspendarii conditionate a pedepsei. in baza art 71 alin 2 cp interzice inculpatului exercitiul drepturilor prev. de art 64 lit a teza II si lit b cp. in baza art 71 alin 5 cp constata suspendata executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prev. de art 64 lit a teza II si lit b cp pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii. si o plata de 1050 cheltuieli judiciare. cam asta e neintelegerea...... imi anuleaza permisul sau mi a suspendat pedepsele si interdictile prin perioada de incercare. stiu ca hotararea duce la anulare, dar ma gandeam la contextual ei, daca e condamnare pana la urma si daca mi l anuleaza. va multumesc foarte mult, daca e ceva favorabil fac cinste, va multumesc inca o data. ps. a fost o greseala, am 20 de ani de soferie, profesionist, b,c,e, multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin17 , utilizator 09:59, 1 Octombrie 2014
HG 1391/2006
& 3. Anularea permisului de conducere
ART. 203
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;
b) de şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în baza unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, pronunţată de către o autoritate străină competentă, pentru o infracţiune săvârşită de titular pe teritoriul statului respectiv, dacă pentru fapta săvârşită legislaţia română prevede această măsură.
ART. 116*)
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
#M1
a) este aptă din punct de vedere medical;
#B
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
#CIN
*) Conform art. 59 pct. 4 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 116 alineatul (1), literele b) şi d) vor avea următorul cuprins:
#M18
"b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
..........................................................................
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată."

#B
va multumesc foarte mult. credeti ca seful inspectoratului sau cel dupa raza care sa intamplat ar putea sa nu imi anuleze permisul ?
Nu, pentru ca vorbim de o prevedere imperativa a legii.
buna ziua. am vazut astazi la stiri cazul sefului permiselor, cred ca de la Iasi, prins baut la volan si am inteles ca a facut intelegere de promisiune cu procurorul ca nu se mai intampla si a scapat dupa noul cod, as putea sa benificiez si eu cumva ? am vazut ca noul cod penal spune ca se aplica legea noua daca este mai favorabila, ideea ar fi daca nu mai mi ar fi anulat permisul ca ci timpul oricum a trecut si pot da examen, poate beneficiez si eu de ceva, ce spune ti ?
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
florin17, utilizator
Nu domnule, permisul se anuleaza, vi s-a raspuns, nu mai insistati.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool la volan tirist tirist Buna ziua.pe 24 voi afla la tribunal cat timp voi mai sta pe dreapta..in sept am fost prins cu 2 la mie, respectiv 1,80...cat credeti ca voi primi..nu am ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare - examen permis ciprianneagu ciprianneagu In octombrie anul trecut am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani de incercare pentru circulatia pe drumurile publice sun influenta bauturilor alcoolice. As ... (vezi toată discuția)
Cand pot da examen auto,daca:? ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Am fost condamnat la regimul circulatie la 6luni inchisoare in baza art87alin1 cu aplicarea art 74 alin1 lit a,c si alin 2 cp,raportat la art76 cp.si art 3201 ... (vezi toată discuția)