avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cont neinchis la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cont neinchis la banca

Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca .
An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul.
An 2007 am plecat in strainatate unde am stat 5 anii consecutiv.
M_am intors in tara,si la cateva lunii m_am angajat,trebuind sa imi fac card pt a incasa salariul,atunci afland ca eu sunt dator la banca cu aproximativ 500 lei.
Mentionez ca nu am primit acasa nici o notificare in legatura cu cardul expirat sau ca mie mi se acumuleaza lunar o datorie.
As dori sa stiu ce se poate face...va multumesc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Adri33 , utilizator 23:33, 18 Martie 2021
Solicitati, in scris, de la banca informatii referitoare la ce reprezinta suma de 500 lei si care este perioada in care a fost calculata aceasta suma, intrucat sumele mai vechi de 3 ani, indiferent de provenienta, sunt prescrise si nu trebuie sa fiti obligat sa le platiti.
Cand ati ridicat cardul de la banca, vi s-au dat si niste acte, le-ati si semnat, in ele scrie cat datorati lunar comision de administrare.
Trebuia sa il fi inchis cand nu ati mai avut nevoie de el.
Aveti de ales intre a plati si a va judeca cu banca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Am solicitat informatii...si mi sa spus ca nu au abilitati tehnice...iar acuma suma aceasta au trecut_o la descoperire cont.
Cat despre faptul ca nu am fost avizat...au dat din umerii .
Cardul a expirat in 2008...find neutilizat,ei percep comision lunar.
Cum poti sa ceri banii pe un serviciu pe care nu l_ai oferit?.
Daca primeam o situatie a contului lunar,intelegeam...dar asa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
crys1976, utilizator
Nu ii bagati in seama. Deschideti cont la alta banca. E o fentare deja clasica la banci sa perceapa comisioane pentru conturi si carduri nefolosite si expirate. Nu au cum sa va dea in judecata pentru ca datoriile sunt perimate de mult, dar daca le dati chiar si 1 ban ele vor fi creante valabile si va pot executa.
Citind subiectul mi-am dat seama ca am si eu un astfel de cont, deschis fara voia mea de catre un fost angajator in 2007 la Raiffeisen Bank (in care mi s-a virat salariul tip de cateva luni). Am parasit orasul si nu am facut o cerere expresa de inchidere a contului doar le-am spus la telefon cand ma tot sunau cu oferte de credite sa nu ma mai sune si sa imi stearga numarul de telefon din baza de date. Care ar fi procedura sa verific situatia contului si sa il inchid fara sa trebuiasca sa platesc comisione sau taxe pe perioada in care nu am folosit contul/cardul?

Alte discuții în legătură

Inchidere card (si cont) brd student ContSters87133 ContSters87133 Pe 25.07.2016 am inchis cardul de student la o sucursala BRD(cea care imi emisese cardul, o denumesc eu Sucursala 1) si mi-au spus sa revin(la orice ... (vezi toată discuția)
Poprire pe conturi bancare dani_rapidistu dani_rapidistu Buna seara, am si eu o nelamurire. Mi s-a pus o poprire pe un cont bancar la BRD. Sunt persoana fizica, pensionara, fara firma sau afaceri, am contul dechis ... (vezi toată discuția)
Card debit neutilizat mihai311 mihai311 buna seara! am un card de debit neutilizat din 2006 deci de 8 ani pe cand lucram la o firma care imi vira salariu in cont mai are rost dupa atita timp sa ... (vezi toată discuția)