avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzare masina cu taxa recuperata,solutii de evitare a ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzare masina cu taxa recuperata,solutii de evitare a taxei la transcrierea pe viitorul proprietar

Buna ziua,intentionez sa vand o masina care are taxa de inmatriculata recuperata de fostul proprietar...am cumparat masina gata inscrisa in 2012 cand nu exista legea asta cum ca daca taxa e recuperata va trebui platita din nou de urmatorul proprietar la transcriere,inainte sa pun masina la vanzare am scos adeverinta anaf si am aflat ca are taxa recuperata,problema e ca taxa e 1300 de euro iar eu cer pe ea 1500 si tot e greu sa o vand desi pretul pietei e ~2000 euro...exista o posibilitate sa vand masina si sa se evite cumva timbrul de mediu?chiar am nevoie de bani si as dau si cu ceva gen procura doar sa o dau....multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mihail_POPA , utilizator 22:16, 26 Aprilie 2014
Puteti vinde masina insa Taxa de Mediu va trebui platita de noul proprietar.
Faceti o vanzare-cumparare prin Notar si o radiati de pe numele dumneavoastra la fisc.
Noul proprietar va trebui sa faca inscrierea pe numele lui si sa achite Taxa de Mediu.
Daca o vindeti cu chitanta de mana si 2 martori va trebui sa achitati in continuare taxa de impozit anuala. Nu este o optiune prea buna. Asadar, faceti acte legale de vanzare cumparare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Aprilie 2014
Mihail_POPA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto sol75 sol75 Am cumparat o masina anul trecut sunt al treilea proprietar cand am fost la anaf mi sa spus ca taxa de mediu a fost recuperata de primul proprietar. Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)