avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto 2013
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto 2013

Buna seara! Am o nelamurire legata de noua taxa de mediu 2013. Am un Logan fabricat in 2005. Eu l-am cumparat de la al 2-lea proprietar in septembrie 2007, fiind al 3-lea proprietar. Bineinteles ca nu am platit nicio taxa. Doresc sa-l vand unui al patrulea proprietar. In noua lege nu se specifica sau nu am inteles eu, decat ca "taxa este achitata la prima inmatriculare in Ro sau prima vanzare". In cateva zile este vandut. Noul proprietar trebuie sa achite taxa? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: sanya31 , utilizator 00:00, 31 Ianuarie 2013
in 2005 cred ca nu se platea nici la masinile noi taxa de inmatriculare deci asta inseamna ca da se plateste timbru de mediu acuma la vanzare mai bine zis la transcrierea pe numele cumparatorului ! mentionez ca cumparatorul trebuie sa plateasca! eu asa stiu!
Am fost astazi la Anaf. Raspunsul acestora a fost ca acum este in vigoare taxa de mediu din 2012, care fusese suspendata, iar in aproximativ 30 de zile vom fi taxati cu taxa de timbru 2013. Deci, oricati utilizatori ar fi avut masina, SE VA PLATI taxa. Dupa legea veche 2012, pentru Logan 1.6 cu 170 co2, cumparatorul are de platit 7.900 lei!!! Calculatorul pentru legea noua nu a venit deocamdata. Adica, voi ramane cu masina pana o dau la Rabla.
Dar se poate cere restituirea taxei de timbru în instanţă.
deci spuneti asa cum m-am gindit si eu ca si nou asa zisa timbru de mediu e atacabila in instanta? tot ramine o lege discriminatorie si nelegala? eu asa cred ca este si nou timbru de mediu?
Eu cred, că s-a schimbat forma, dar fndul nu. ªi mai avem un exemplu în acest sens: taxa de primă înmatriculare s-a transformat în taxă de emisii poluante, dar tot ilegal a rămas.

Alte discuții în legătură

Oug 9/2013 timbru de mediu Mihai1024 Mihai1024 Vreau opinia unui jurist legata de oug9/2013 fiindca in opinia mea: - este discriminatorie, cine a inmatriculat masina inainte de 15 martie 2013, circula bine ... (vezi toată discuția)
Aspect taxa poluare 2012 CALIN74 CALIN74 in 2006 am inmatriculat pt. prima oara in RO un autoturism second hand adus din germania;la acea data nu exista aceasta taxa de poluare dar am achitat accize ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre noua lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ? Roland Mindrila Roland Mindrila Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost adoptata, potrivit biroului de presa al Camerei Deputatilor, cu 213 de voturi ... (vezi toată discuția)