avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire

Buna ziua,am o imputernicire facuta de bunicul meu sa vand o propietate de a sa casa+teren,cartea funciara e facuta de 3 zile si o am la mine.Mai e nevoie si de titlul de propietate in original sau copie legalizata dupa el la notar sau e suficienta cartea funciara pentru a face actele cu clientul?
Cel mai recent răspuns: constantin29 , utilizator 09:56, 28 Aprilie 2014
Obligatoriu actul de proprietate in original, plus o serie de alte acte.

Mergeti la un notariat si interesati-va ce acte tb sa aveti.
Aveti nevoie de mai multe acte:
1. Titlu proprietate pe teren
2. Act proprietate Casa, Autorizatie construire si proces verbal de receptie, daca constructia este mai veche de 2001 certificat care atesta calitate de proprietar de la Primarie.
3. Certificat fiscal Casa si teren valabil pe Luna in curs.
4. Extras de carte funciara de autentificare
5. Certificat performanta energetica pt Casa.
6. Procura in original
7. Carte identitate a dvs si a cumparatorului.
Ce fel de client va este? Ce fel de imputernicire aveti?
Are procura de vanzare...clientul este cumparatorul...
Am o imputernicire semnata de bunic intocmita de un notar ,in ea se mentioneaza ca deja i-a fost achitata integral suma de catre client si ca nu mai are nici o alta pretentie in afara de suma primita deja.Problema e ca bunicul pe titlul pe care are acea casa si teren mai are si alte terenuri extravilane si ii e teama sa dea titlul (e batran,imobilizat la pat si are tot felul de ganduri si il inteleg,o fi gandind sa nu ii vand si alte terenuri de pe titlu) ,ma gandeam ca daca as face tot la acel notar o copie legalizata de pe acel titlu e suficient,sa nu ii mai tin titlul la mine pana i se inscrie certificatul de mostenitor in Cartea Funciara ca dureaza vreo 10 zile am inteles,bunicul e din alta localitate si scutesc si eu niste drumuri!!Adica notarul a vazut titlul,el s-a ocupat si de succesiunea de pe urma bunicii.Nu am apucat sa vorbesc cu notarul,am zis sa ma imformez inainte sa stiu ce ii cer,imi cer scuze ca va pun sa va bateti capul cu problemele mele si va multumesc tuturor care mi-ati raspuns!

Alte discuții în legătură

Procura anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Am incheiat o procura notariala pentru imputernicirea unei persoane in vederea incheierii actelor privind instrainarea unui teren, aceasta urmand ... (vezi toată discuția)
Testament in care sunt trecuti doi mostenitori constantin29 constantin29 Buna ziua doi soti au primit un testament prin care li s-a dat o casa cu teren intravilan plus cateva terenuri extravilane. de catre bunicii sotiei in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru vanzare benedekb benedekb Buna ziua! Am dobandit terenuri agricole de la parinti,dintre care am vandut cateva.Un teren mi-a ramas,este intabulat,dar nu gasesc titlul de proprietate ... (vezi toată discuția)