avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare sanatate - cheltuieli spitalizare in caz de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare sanatate - cheltuieli spitalizare in caz de accident

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Acum 2 ani si jumatate am avut un accident langa Turnu Severin. Am fost internat o noapte la spitalul judetean de acolo. Acum mi-a sosit o scrisoare prin care mi se aduce la cunostiinta ca "figurez cu un debit de 196 lei, la care se adauga si penalitati, conform art.119-127 Cod Preced. Fiscala".

Mai scrie asa:
"In conformitate cu art.313 din Legea nr 95/2006 privind reforma sanitara, contravaloarea cheltuielilor de spitalizare ocazionate de asistenta medicala acordata on cazurile de agresiune si accidente rutiere nu sunt decontate de FNUASS.

Va rugam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei, sa depuneti documentatia din care sa reiasa nevinovatia dvs (copie dupa procesul verbal) sau in cazul in care sunteti partea vinovata, sau vi s-au decontat cheltuielile respective pentru asigurari, sau de catre partea vinovata, sa achitati in termnen de 15 zile, de la primirea prezentei, suma datorata.
In cazul in care nu veti da curs acestei cereri, ne vedem nevoiti sa va acyionam in judecata"

Mentionez ca am fost vinovat de producerea accidentului, dar atunci eram anagajat si asigurat la CASMB.

Nu inteleg de ce a venit dupa 2 ani si jumatate aceasta instiintare, si de ce as plati si penalitatile. Am fost transferat la spitalul floreasca unde nu am platit nimic, dovedind ca eram angajat.

Aceeasi scrisoare cu acceasi suma a venit si pasagerei din dreapta mea, care a stat doar 2 ore in spital pentru niste controale de rutina.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc, o zi buna

Cel mai recent răspuns: sergiumihaescu , utilizator 18:19, 27 Aprilie 2014
Conform legilor in viguare, cheltuielile de spitalizare in caz de accident rutier sunt suportate de societatea de asigurare pe baza politei RCA al soferului vinovat. Cu alte cuvinte dumneavoastra daca ati avut o polita RCA valabil la data accidentului , societatea de asigurare la care ati avut incheiat polita RCA suporta toate cheltuielile, inclusiv cele de spitalizare si tratament al victimelor.
Deci doar sa le trimit copie dupa polita RCA de atunci?

Multumesc
Polita RCA acopera cheltuielile medicale privind accidentele victimelor, mai putin pe cele ale soferului vinovat.(le suporta singur).Numai in cazul in care ati fi avut o polita CASCO, si clauza privind accidentele soferului, ati fi putut sa beneficiati de despagubire.
Pasagera va fi despagubita de asiguratorul RCA.
multumesc, o sa ma uit in contractul CASCO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Victima unui accident rutier, obligata sa plateasca spitalizarea desi este asigurata geolivbv geolivbv Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Anul trecut, in luna august, am avut un accident auto. Pe scurt: un sofer baut a taiat o curba si a intrat in masina ... (vezi toată discuția)