avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Despre pensie conditii speciale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Despre pensie conditii speciale

Buna seara! Pentru ca nu am reusit sa tin pasul cu nenumaratele schimbari aduse legii pensiilor in ultimii ani, rog specialistii in domeniu prezenti pe acest forum sa-mi spuna daca un instrumentist la instrumente de suflat care implineste 50 de ani in luna iunie a acestui an si are o vechime efectiva de 28 de ani doar in aceasta meserie isi poate depunde dosarul de pensie la implinirea acestei varste. Cum se calculeaza vechimea in aceasta situatie si, implicit, contributia la asigurarile sociale? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! :bow:
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:12, 3 Mai 2014
Legea 263/2010

ART. 30
(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:

f) activitatea artistica desfasurata in profesiile prevazute in anexa nr. 4.

ANEXA Nr. 4

9. Instrumentist la instrumente de suflat

ART. 56
(1) Fac exceptie de la prevederile art. 55 alin. (1) lit. b) persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani in locurile de munca prevazute la art. 30 alin. (1) lit. a) si f).

b) 15 ani, pentru cele prevazute la art. 30 alin. (1) lit. f).



-Daca are 20 de ani realizati in conditiile art.30 lit.f)respectiv anexa nr.4 punct.9 se poate pensiona la limita de varsta la 50 de ani(65-15).
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa ies la pensie? ContSters276554 ContSters276554 Buna ziua, Sunt nascuta pe 07.01.1975 si lucrez ca balerina la Teatrul \\"Toma Caragiu\\" Ploiesti din 1.03.1994. Vreau sa stiu daca la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare narcisa_salbatica narcisa_salbatica Sotul meu este artist instrumentist incadrat la grupa I-a de munca (instrumente de suflat), as dori sa stiu care este in prezent limita de varsta pentru ... (vezi toată discuția)
Nedumerire : pfa sau altceva.... Florin_IT Florin_IT Momentan lucrez la bugetar cu norma intreaga. In timpul liber merg ocazional la nunti, ca instrumentist suflator sau mai predau ore de muzica si instrument ... (vezi toată discuția)