avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare ascensor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare ascensor

Montare ascensor, legislatie in domeniu, acordul asoc. de proprietari.
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2014
mrp, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:30, 29 Aprilie 2014
Si ce vreti sa stiti?
Opereaza legislatia ISCIR
Daca imobilul este prevazut din proiect cu lift, nu este necesar acordul asociatiei de proprietai
Pai, suntem o asoc de 10 proprietari,blocul nostru de 4 etaje, e construit acum 35 de ani, unul din proprietari, de la et. 4, ar dori sa puna un lift si sa mansardeze in shimb. 4 vecini nu sunt de acord, solutia tehnica e cam ciudata- ar trebui sa iesim din lift prin balconul vecinilor de etaj....De aceea as dori sa stiu care e legislatia in vigoare si as mai dori sa stiu daca exista vreo lege care sa ma oblige sa-mi justific optiunea legata de proprietatea mea in fata unei alte pers.fizice. Am primit scrisori in care ni se prezinta aprobarea data de primarie si ni se cere justificarea refuzului, desi problema a fost discutata si rasdiscutata......
Adica pe palier sunt mai multe apartamente si cand urci cu liftul ajungi mai intai in balconu` lu` vecinu`, apoi prin sufragerie / dormitor / bucatarie (saluti vecinii...), apoi pe holul blocului dupa care intri la tine in casa?
Daca am inteles eu gresit, scuze. Daca am inteles bine... nu credeam sa o aud si pe asta...
Sunt 2 parti oarecum distincte in situatia prezentata.

1. Montarea liftului, atat timp cat se face cu acordul majoritatii, pe spatiul comun comun ( sau eventual in exterior) atunci este in regula. Dvs vs puteti opune doar prin expimarea votului.
Totusi aveti dreptate in ceea ce priveste caile de acces la lift. De ce nu sunt la fiecare etaj? din considerente financiare, tehnice sau ? Aspectul acesta il puteti contesta.

2. Mansardarea, se poate face numai cu acordul tuturor proprietarilor.

Alte discuții în legătură

Ajutor ptr montarea unui geam la bloc. ipso ipso Acum un an, m-am mutat intr-un bloc cu 18 apartamente. Proprietar, nu chiriaș, la mansarda, deasupra etajului 4. Spatiile comune din subsolul blocului, le-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Boxe in podul blocului BogdanBubu BogdanBubu Buna ziua. Recent am cumparat un apartament intr-un bloc nou, apt. aflandu-se la etajul 5/5 al blocului. In actele imobilului etajul 5 figureaza ca si ... (vezi toată discuția)