avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransare la gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransare la gaz

Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani o vecina si-a bagat centrala termica pe gaz si a trebuit sa isi traga conducta separata de cea comuna de bloc. Pentru aceasta a avut nevoie de semnatura proprietarilor celor 10 apartamente de pe scara blocului. Aceasta vecina a promis celorlalti vecini ca daca o sa semnam cand vom avea nevoie sa ne bransam pentru a ne pune si noi centrala de apartament ne putem bransa gratis la conducta de gaz metan care a fost platita integral din banii ei. Intre timp aceasta vecina a vandut apartamentul si a cedat si aceste acte cu conducta de gaz noului proprietar. Acum as vrea si eu sa ma racordez la aceasta conducta de gaz si i-am cerut acordul noului proprietar care imi cere suma de 2000 RON. Spuneti-mi va rog daca chiar trebuie sa-i platesc aceasta suma de bani sau care ar fi o alta solutie pentru a ma putea bransa la conducta de gaz. Precizez ca pe scara blocului pe langa acest vecin intre timp s-au mai racordat la conducta inca 2 vecini de la care nu a avut pretentii materiale. Oare nu ar fi corect ca acel cost care s-a platit pentru a se duce aceasta conducta pe casa scarii sa se imparta la 4 apartamente? .... Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 30 Aprilie 2014
Da, este corect sa ceara bani pentru a se bransa cineva, acum nu stim noi cat de corecta este suma pe care o cere proprietarul coloanei. Daca proprietarul coloanei va cere dumneavoastra 2000 lei si pe altii ii lasa sa se branseze gratuit, este doar problema lui.
Teoretic daca si alti proprietari au obtinut acordul pentru bransare fara plata ,ar fi ca si dv -daca nu va aflati in relatii de dusmanie cu proprietarul respectiv,ar trebui sa beneficiati de acelasi regim de bransare
Pe de alta parte,proprietarul care ridica pretentia achitari sumei mentionate ,in fapt nu a achitat el c/v bransare,astfel incat nu detine temei legal pentru pretentia sa
nu sunt in relatii de dusmanie cu acest vecin, iar de la ceilalti 2 vecini care s-au bransat nu a avut curaj sa le ceara suma de 2000 ron pentru ca acestia lucreaza la M.A.I. ... nu stiu cum a calculat el de imi cere 2000 ron ... nu ma opun sa nu ii platesc o suma de bani, dar ma intreb de ce 2000 ron si nu mai putin
ynocentta mentioneaza: "......Pe de alta parte,proprietarul care ridica pretentia achitari sumei mentionate ,in fapt nu a achitat el c/v bransare,astfel incat nu detine temei legal pentru pretentia sa."
Teoretic poate fi valabi. Sa nu uitam ca centrala era instalata la data schimbarii proprietarului, deci in pretul platit pe proprietate este inclus si cel pentru instalare centrala.
In privinta sumei ce revine ca si cota parte, cereti vecinului sa va prezinte chitantele (sunt anexate in cartea tehnica a centralei si a conductei de gaz, care se prezinta firmei furnizoare a centralei/ instalatorului - verificator al conductei de gaz, la revizia tehnica periodica). Poate suma este corecta.
Daca nu doriti sa platiti vecinului cota parte, puteti intocmi proiect de gaz separat, cu racordare direct la magistrala de gaz, cu montare de reductor de presiune cu sistem de protectie la inghet, separat de conducta vecinului. Ma indoiesc ca veti iesi mai ieftin, adoptand aceasta solutie. Aceasta solutie, cu racord separat, trebuie agreata si de catre proiectantul constructor al blocului si de catre firma de distributie gaz metan.
asa e cum spuneti, ca la data cumpararii apartamentului noul proprietar si-a insusit si aceasta conducta de gaz ... dar sa nu uitam ca aceasta conducta este pe casa scariilor, iar aceasta casa a scariilor nu a platit-o noul proprietar :) ... tocmai de aceea vechiul proprietar a cerut acordul celorlalti vecini sa-si poata duce conducta pana la etajul 3, iar toti vechii proprietari am fost de acord

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului membru_anonim membru_anonim Vecinul de la parter, proprietarul conductei de gaz cred ca are ceva personal cu mine de cand m-am mutat in acest bloc. Initial nu a dorit sa accepte ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
Referitor la centrala de apartament monatedys monatedys in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de ... (vezi toată discuția)