avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bransare la gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bransare la gaz

Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani o vecina si-a bagat centrala termica pe gaz si a trebuit sa isi traga conducta separata de cea comuna de bloc. Pentru aceasta a avut nevoie de semnatura proprietarilor celor 10 apartamente de pe scara blocului. Aceasta vecina a promis celorlalti vecini ca daca o sa semnam cand vom avea nevoie sa ne bransam pentru a ne pune si noi centrala de apartament ne putem bransa gratis la conducta de gaz metan care a fost platita integral din banii ei. Intre timp aceasta vecina a vandut apartamentul si a cedat si aceste acte cu conducta de gaz noului proprietar. Acum as vrea si eu sa ma racordez la aceasta conducta de gaz si i-am cerut acordul noului proprietar care imi cere suma de 2000 RON. Spuneti-mi va rog daca chiar trebuie sa-i platesc aceasta suma de bani sau care ar fi o alta solutie pentru a ma putea bransa la conducta de gaz. Precizez ca pe scara blocului pe langa acest vecin intre timp s-au mai racordat la conducta inca 2 vecini de la care nu a avut pretentii materiale. Oare nu ar fi corect ca acel cost care s-a platit pentru a se duce aceasta conducta pe casa scarii sa se imparta la 4 apartamente? .... Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:52, 30 Aprilie 2014
@ynocentta
1. Daca alti proprietari au obtinut acordul pentru bransare "gratuit" poate au platit in natura (cartofi, ceapa, fasole), sau poate ca au numarul de telefon 90-60-90, nu trebuie sa decretatati sa dea voie gratuit tuturor.
2. In pretul apartamentului SIGUR (100%) a intrat si coloana de gaz, deci detine temei legal sa ceara bani!!
deci ... am ajuns la concluzia ca am dat o semnatura si am fost de acord sa fac un bine ca apoi sa platesc pentru bunatatea mea ... asa suntem noi romanii ... faci bine, primesti rau ... o sa ma conformez si o sa-i platesc ... multumesc pentru raspunsuri
Nu stiu daca ati facut un bine celui care si-a montat initial centrala sau ati facut un bine tuturor locatarilor, care ulterior doresc sa isi instaleze centrala.
Astazi daca montati centrala si trageti conducta noua, separat pentru fiecare apartament, de la magistrala si pana in apartament, costurile pot fi de ordinul a 5-6 ori mai mari, pentru fiecare apartament.
Puteti avea in vedere si posibilitatea ca si fara acordul dvs., vecinul respectiv sa isi fi putut monta centrala, daca chiar ar fi dorit acest lucru, cu orice costuri. Ar fi putut obtine o hotarare judecatoareasca in baza careia sa isi monteze centrala proprie. Motive pentru instanta ar fi avut destule, cel mai simplu fiind acela ca doreste sa aiba caldura in apartament si sa nu mai dea bani degeaba prin asociatia de proprietari, furnizorului de energie termica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a vecinului membru_anonim membru_anonim Vecinul de la parter, proprietarul conductei de gaz cred ca are ceva personal cu mine de cand m-am mutat in acest bloc. Initial nu a dorit sa accepte ... (vezi toată discuția)
Bransarea la teava de gaze tyna72 tyna72 Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de ... (vezi toată discuția)
Referitor la centrala de apartament monatedys monatedys in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de ... (vezi toată discuția)